Putin, mai puternic ca oricand - victorie pe linie in alegeri

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 16:34 3158 citiri
Foto: Ziare.com

Candidatii partidului de guvernamant Rusia Unita, al lui Vladimir Putin, au castigat locurile de guvernator in toate cele 21 de regiuni unde au avut loc alegeri, duminica, fiind invingatori si in 11 legislative regionale.

Luni, oficialii autoritatii electorale au transmis rezultatele alegerilor regionale din Rusia, informeaza New York Times, care subliniaza ca o organizatie independenta de monitorizare a alegerilor a sustinut ca rezultatele arata puterea consolidata pe care o are actuala conducere a Rusiei in politica din aceasta tara.

Cum se explica uriasa popularitate a lui Vladimir Putin, tarul care n-are habar de nimic

In plus, rezultatul alegerilor arata si dificultatile cu care se confrunta Opozitia si candidatii independenti.

Popularitatea uriasa de care se bucura partidul lui Vladimir Putin se reflecta si in faptul ca doar unul dintre cei 21 de candidati ai Rusiei Unite a obtinut mai putin de jumatate din voturile exprimate.

Putin e pe cai mari: I-a crescut popularitatea la cote colosale

Votul de duminica este considerat drept o repetitie inaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc anul viitor. Prezenta la vot a fost insa una redusa, semnificativ sub 50 la suta.

Agentia independenta de monitorizare a alegerilor, Golos, a transmis luni ca votul a demonstrat lipsa competitiei politice din Rusia, subliniind ca s-au primit peste 200 de plangeri, duminica, privind incalcari ale votului care au inclus alegatori ce au votat de mai multe ori si ingreunarea activitatii observatorilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii