Guvernul Rusiei va acorda ajutoare pensionarilor şi militarilor pentru a compensa prețurile foarte mari la alimente. Inflația, scăpată de sub control

Luni, 23 August 2021, ora 08:31 2474 citiri
Vladimir Putin a făcut anunțul privitor la ajutoarele de stat FOTO Hepta

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că guvernul Rusiei va acorda în acest an ajutoare unice pensionarilor şi militarilor, pentru a-i ajuta să facă faţă creşterii peste aşteptăpri a preţurilor, a relatat agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Creşterea preţurilor alimentelor este un subiect sensibil pentru Kremlin, înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Putin le-a spus liderilor partidului de guvernământ Rusia Unită că creşterea planificată a plăţilor de stat nu va mai fi suficientă pentru a acoperi inflaţia anuală actuală de 6,5% faţă de anul anterior, care depăşeşte nivelul preconizat de 4%, a relatat RIA.

"Desigur că trebuie să creştem veniturile unor grupuri de cetăţeni", a spus Putin. Personalul militar va primi plăţi de 15.000 de ruble (202 dolari) de persoană, iar pensionarii de 10.000 de ruble, a declarat Putin la întâlnire.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News