Putin castiga alegerile din Rusia cu peste 75% din voturi, dar prezenta la vot e cea mai mica din istorie

Duminica, 18 Martie 2018, ora 23:35 16523 citiri
Foto: Hepta.ro

Presedintele rus Vladimir Putin va fi reales inca din primul tur, in conditiile in care conduce cu 75,78% dintre voturi dupa numararea a 60% dintre circumscriptiile electorale, a anuntat Comisia Electorala Centrala de la Moscova.

Pe locul doi in preferintele rusilor s-a clasat Pavel Grudinin (Partidul Comunist), care a obtinut 12,73% dintre sufragii, iar Vladimir Jirinovski (Partidul Liberal Democrat) a obtinut 6,13%.

Ksenia Sobciak (Initiativa Civica) are pana in prezent 1,46% dintre voturi, fiind urmata de Grigori Iavlinski (Iabloko) - 0,87%, Boris Titov (Partidul Cresterii) - 0,67%, Maxim Suraikin (Comunistii Rusiei) - 0,66%, Serghei Baburin (Uniunea Nationala a Rusiei) - 0,64%.

Desi Comisia Electorala Centrala anuntase initial ca prezenta la urne a fost mai ridicata decat in 2012, la precedenta realegere a lui Vladimir Putin, ultimele informatii arata ca procentul rusilor care au votat ar fi cel mai mic de pana acum: 63,7%. Rezulatele sunt partiale, iar cifrele oficiale finale vor aparea in orele urmatoare.

Grupul de monitorizare a alegerilor Golos a raportat peste 2.500 de nereguli in timpul scrutinului, dintre care aproximativ 500 la Moscova, mentioneaza aceeasi agentie.

Pe site-ul de internet al grupului sunt detaliate cazuri de vot multiplu. Golos este inregistrat in Rusia ca agent strain, deoarece a primit finantari din strainatate. Comisia Electorala Centrala a anuntat prin Twitter ca a primit 670 de plangeri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News