Putin avertizează în mod agresiv lumea: Rusia poate face atacuri imprevizibile

Marti, 27 Iulie 2021, ora 12:25
4732 citiri
Putin avertizează în mod agresiv lumea: Rusia poate face atacuri imprevizibile
Vladimir Putin avertizează lumea că Rusia poate efectua atacuri imprevizibile FOTO: Facebook

În contextul ultimelor incidente din Marea Neagră, când au existat tensiuni între navele NATO și forțele Moscovei, Vladimir Putin a vorbit la parada de Ziua Marinei de la Sankt Petersburg, afirmând că Rusia poate efectua ”atacuri imprevizibile” asupra adversarilor, dacă este nevoie.

Liderul de la Kremlin a lansat un avertisment dur asupra lumii, spunând că Forțele navale ale Rusiei ”pot detecta orice inamic”. Comentariile lui Putin vin la doar câteva săptămâni după ce distrugătorul britanic HMS Defender a iritat Moscova, după ce a trecut prin apropierea Peninsulei Crimeea, potrivit Portsmouth.

Rusia a susținut atunci că ar fi tras focuri de avertisment și bombe în calea navei de război din Marea Britanie, însă Londra a negat acest lucru. Kremlinul a revendicat în mod ilegal suveranitatea asupra apelor din apropierea Crimeei, ca urmare a anexării Peninsulei.

Cu toate astea, Statele Unite, NATO și Marea Britanie susțin că nu recunosc acest drept, iar apele respective aparțin aliatului Ucraina.

În cadrul ceremoniei de la Sankt Petersburg, Putin a lăudat forța armatei Rusiei. ”Suntem capabili să detectăm orice inamic subacvatic, de deasupra apei și din aer și dacă este necesar, putem executa un atac imprevizibil împotriva acestuia”.

Președintele a adăugat că Moscova ar fi putut să scufunde nava britanică Defender, pentru ceea ce consideră el ”intrarea ilegală pe teritoriul nostru”, fără a începe Al Treilea Război Mondial și chiar dacă Statele Unite au jucat un rol ”provocator”.

Putin a comandat două avioane pentru ”sfârșitul lumii”. Va controla Rusia din zbor, în timpul războiului nuclear VIDEO

Comentariile lui Putin au fost respinse de un fost comandant al Marinei Regale din Marea Britanie. Astfel, amiralul Lord Alan West, fost ministru al Securității naționale, a spus că ”el (Putin-n.a.) vorbește pentru propria audiență internă, încercând să arate cât este el de puternic și armata sa.

Aceasta este doar o retorica normală și non-sens-ul, pe care le spune tot timpul. Nu ajută deloc ordinea mondială a lucrurilor. Dar eu cred că felul în care o face este destul de belicos și periculos”.

Misteriosul avion de lupta lansat de Rusia in premiera mondiala: "Va prezenta interes si pentru rivalii nostri" VIDEO

Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic, care a scris cărți despre dictatura lui Adolf Hitler din Germania nazistă, a dezvăluit imaginea președintelui rus ca ”marele protector” al țării sale, mai mult decât...
Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are vreo întâlnire cu familiile victimelor atacului de la Crocus City Hall, de la Moscova, soldat cu 143 de morţi, săptămâna trecută, revendicat de...
#Vladimir Putin, #Vladimir Putin presedinte Rusia, #Putin Rusia, #incident NATO rusia, #incident Marea Neagra , #Rusia