Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pus sub acuzare in SUA, presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, se declara "gata" sa discute cu Donald Trump

Marti, 23 Iunie 2020, ora 08:09
3902 citiri
Pus sub acuzare in SUA, presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, se declara "gata" sa discute cu Donald Trump
FOTO Pixabay

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro s-a declarat luni "gata" sa discute cu omologul sau american Donald Trump, dupa ce acesta din urma a lasat sa se inteleaga intr-un interviu recent ca este dispus sa se intalneasca cu liderul de la Caracas, transmite AFP.

"Daca este necesar, sunt gata sa vorbesc respectuos cu presedintele Donald Trump", a declarat Maduro intr-un interviu acordat agentiei oficiale de stiri venezuelene AVN, difuzat de televiziunea de stat.

Intr-un interviu publicat duminica de site-ul de stiri Axios, presedintele american a deschis usa unei intalniri cu Nicolas Maduro, dar luni, intr-o postare pe Twitter, a tinut sa precizeze ca o astfel de intalnire ar fi doar pentru negocierea "plecarii pasnice de la putere" a presedintelui venezuelean.

In interviul acordat, Nicolas Maduro nu a facut nicio referire la tweet-ul omologului american.

"Asa cum am vorbit cu (Joe) Biden, as putea vorbi si cu Trump", a adaugat presedintele venezuelean, referindu-se la intalnirea pe care a avut-o cu actualul candidat democrat la Casa Alba in perioada in care acesta a ocupat functia de vicepresedinte al SUA in administratia Obama.

Administratia de la Washington incearca de la inceputul anului 2019 sa il inlature de la putere pe Nicolas Maduro, a carui realegere in 2018 a fost considerata drept frauduloasa de opozitie si de o parte a comunitatii internationale. SUA si alte 50 de tari l-au recunoscut pe liderul opozitiei Juan Guaido ca presedinte interimar.

Nicolas Maduro a fost inculpat in luna martie pentru "narco-terorism" de catre justitia americana, care a promis o recompensa de 15 milioane de dolari pentru arestarea sa.

Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Echipa americană Columbus Crew, cu românul Alexandru Măţan introdus pe final, a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1, miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a...
#nicolas maduro, #Donald Trump, #Venezuela, #SUA , #Venezuela