Zeci de mii de oameni în stradă în Franţa, Austria şi Turcia faţă de măsurile de restricție din pandemie

Sambata, 11 Septembrie 2021, ora 23:302323 citiri
Zeci de mii de oameni în stradă în Franţa, Austria şi Turcia faţă de măsurile de restricție din pandemie
Proteste la Paris FOTO Twiter

Zeci de mii de oameni au protestat, sâmbătă, în Franţa, Turcia şi Austria faţă de măsurile decise de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit AFP, în Franţa zeci de mii de oameni au manifestat faţă de paşaportul sanitar, cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a obligativităţii de vaccinare a angajaţilor din sistemul sanitar. La Paris s-au format patru coloane de manifestanţi. “Macron, nu vrem paşaportul”, “Macron, demisia” şi “Nu dictaturii”, au scandat protestatarii.

La Paris au avut loc şi incidente: forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri pe manifestanţi în zona Champs-Elysees. Câteva persoane au fost reţinute de poliţişti.

În Austria, la Viena, au manifestat aproximativ 2.000 de oameni, ei scandând: “Libertate!” şi denunţând astfel restricţiile sanitare. Protestatarii au cerut demisia cancelarului Sebastian Kurz.

În Turcia, la Istanbul, au protestat de asemenea aproximativ 2.000 de persoane faţă de restricţiii şi de obligativitatea prezentării dovezii de vaccinare sau a unui test cu rezultat negativ pentru toţi cei care se deplasează cu avionul, autocarul sau trenul, precum şi pentru cei care participă la evenimente cu mulţi oameni.