Protest neobișnuit la Roma: Demonstrație în lenjerie intimă a fostelor stewardese de la Alitalia VIDEO

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 15:585645 citiri
Protest neobișnuit la Roma: Demonstrație în lenjerie intimă a fostelor stewardese de la Alitalia VIDEO
Zeci de foste stewardese ale companiei aeriene Alitalia și-au dat jos uniformele FOTO captura Youtube

Zeci de foste stewardese ale companiei aeriene Alitalia și-au dat jos uniformele miercuri, 20 octombrie, în centrul Romei, în semn de protest față de măsurile anunțate de autoritățile italiene.

După o activitate de 74 de ani, compania aeriană italiană Alitalia și-a închis porțile.
Pandemia de coronavirus s-a dovedit a fi o lovitură fatală pentru compania italiană, aflată în criză de 30 de ani: numai în ultimii 20 de ani, vistieria Statului a suferit pierderi de aproximativ 13 miliarde de euro.

Alitalia și-a încheiat oficial existența joia trecută, când a efectuat ultimul zbor pe ruta Calgliari- Roma, după 75 de ani tumultuoși.

Italia Trasporto Aereo, noua companie aeriană creată de autoritățile de la Roma, a început zborurile în ziua următoare.

ITA a cumpărat brandul Alitalia, dar a preluat doar 3.000 din cei 10.000 de angajați ai săi, situație care a stârnit nemulțumiri.

Salariile oferite de ITA sunt semnificativ mai scăzute decât cele ale fostei companii aeriene, potrivit sindicatelor, care au cerut guvernului să extindă ajutorul de șomaj la 5 ani.


Alitalia, preferată în mod tradiţional de papi, de vedete şi de elita politică italiană, a fost condusă de administratori numiţi de stat din 2017, pentru a evita să fie lichidată.

Compania a fost profitabilă un singur an în acest secol, iar guvernul a salvat-o în nenumărate rânduri, cheltuind peste 8 miliarde de euro în numai trei ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News