Protest masiv la Sankt Petersburg: Mii de oameni ii cer lui Putin alegeri corecte

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 20:201052 citiri
Protest masiv la Sankt Petersburg: Mii de oameni ii cer lui Putin alegeri corecte

Mii de oameni au iesit in strada sambata, la Sankt Petersburg, pentru a protesta fata de lui Vladimir Putin, candidat la alegerile prezidentiale care vor avea loc pe 4 martie.

Marsul "pentru alegeri corecte" a fost organizat de membrii Opozitiei, iar oamenii au strigat sloganuri anti-guvernamentale si au purtat baloane albe si banderole, simbolizand protestul pasnic in favoarea unor alegeri corecte, relateaza Ria Novosti.

La protest au participat peste 2.500 de persoane, conform politistilor, in timp ce mass-media a anuntat ca au participat in jur de 10.000 de persoane.

Miercuri, la Moscova, a avut loc un mars de sustinere pentru premierului Vladimir Putin in alegerile prezidentiale. Zeci de mii de oameni au iesit atunci in strada, iar politia a arestat mai multi cetateni din Uzbekistan, sustinand ca aveau de gand sa provoace violente in cadrul marsului.

Alegeri in Rusia: Mars pro-Putin la Moscova, cu zeci de mii de participanti

Putin este lider in sondaje in prezent, alegerile prezidentiale urmand sa aiba loc pe 4 martie. In decembrie, partidul sau Rusia Unita a castigat alegerile parlamentare cu putin sub 50% din voturi.

Conform unei intelegeri politice realizate cu presedintele Dmitri Medvedev, acesta ar urma sa preia postul de sef al Guvernului, dupa un mandat de presedinte, in conditiile in care Constitutia nu ii permite lui Putin sa aiba trei mandate consecutive (dupa cele doua mandate din 2000-2008).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News