VIDEO Mii de oameni protesteaza in Berlin fata de masurile restrictive impuse de Guvernul Merkel

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 13:59
2819 citiri
VIDEO Mii de oameni protesteaza in Berlin fata de masurile restrictive impuse de Guvernul Merkel
Imagini de la protestul din Berlin FOTO Captura video Youtube

Mii de oameni protesteaza miercuri, 18 noiembrie, la Berlin impotriva Guvernului Merkel si a masurilor restrictive pe care intentioneaza sa le impuna pentru a reduce valul infectarilor cu coronavirus.

Oamenii s-au "inarmat" cu cratite si fluiere si au mers in centrul Berlinului pentru a protesta impotriva planurilor Guvernului Merkel de a-si conferi puteri suplimentare pentru a putea impune restrictii menite sa previna raspandirea coronavirusului, scrie Biziday.

Camerele inferioare si superioare ale parlamentului din Germania urmeaza sa adopte azi o serie de acte normative care ar permite guvernului sa impuna restrictii pentru a limita numarul infectarilor cu coronavirus.

Printre acestea, limitarea contactului social, obligativitatea purtarii mastii, restrictionarea consumului de alcool in public, inchiderea magazinelor si suspendarea evenimentelor sportive.

Desi majoritatea cetatenilor accepta restrictiile impuse, criticii spun ca legea confera guvernului prea multa putere si pune in pericol drepturile civile ale cetatenilor fara aprobarea parlamentului.

Alternativa de extrema dreapta pentru Germania (AfD) a comparat-o chiar cu Legea de abilitare din 1933 care a pregatit calea dictaturii naziste a lui Hitler.

Protestatarii nu purtau masti si nu respectau distanta sociala. Politistii au format un cordon pentru a opri manifestantii sa se apropie prea mult de cladirea parlamentului, dorind sa evite repetarea incidentului din august cand, in timpul manifestatiei, protestatarii au luat cu asalt treptele cladirii parlamentului, unii dintre ei fluturand steagul Reichsflagge de extrema dreapta.

Imaginile au facut inconjurul lumii si au fost condamnate de lideri politici germani.

Germania, cea mai mare economie din Europa, a fost apreciata la nivel mondial pentru ca a mentinut ratele de infectie si de deces sub cele ale tarilor vecine in primul val al pandemiei.

Miercuri, Institutul Robert Koch a raportat 17.561 de noi cazuri, bilantul total urcand la 833.307 si 13.119 de decese.

O țară vecină rămâne fără guvern și se îndreaptă spre alegeri anticipate. Fostul premier a refuzat propunerea președintelui
O țară vecină rămâne fără guvern și se îndreaptă spre alegeri anticipate. Fostul premier a refuzat propunerea președintelui
Partidul populist bulgar ITN (Există un astfel de popor) a refuzat joi mandatul de formare a unui nou guvern naţional, deschizând calea pentru ca preşedintele Rumen Radev să convoace alegeri...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#protest Berlin, #coronavirus, #masuri anticoronavirus, #guvern, #Angela Merkel , #stiri externe