Cum se vor desfasura funeraliile printului Philip. Programul minunt cu minut si ultima dorinta a ducelui de Edinburgh

Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 12:28
3283 citiri
Cum se vor desfasura funeraliile printului Philip. Programul minunt cu minut si ultima dorinta a ducelui de Edinburgh
Decoratiunile printului vor fi depuse in capela St. George FOTO: The Royal Family/ Facebook

Funeraliile printului Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si duce de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la varsta de 99 de ani, vor avea loc sambata, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor incepand de la ora locala 15:00 (17:00 ora Romaniei si transmise de TVR, n.r.), informeaza site-ul royal.uk.

Slujba religioasa va incepe cu un minut de reculegere la nivel national, de la ora locala 15:00, si va fi precedata de o procesiune funerara organizata in perimetrul Castelului Windsor. Funeraliile ducelui de Edinburgh vor avea loc in conformitate cu ultimele dorinte ale acestuia si vor reprezenta o buna ocazie pentru a omagia si a celebra viata si activitatea de peste 70 de ani desfasurata de printul Philip in slujba reginei, a Marii Britanii si a organizatiei Commonwealth.

Inmormantarea printului Philip va fi organizata sub forma unei ceremonii funerare regale, la fel ca in cazul fostei regine-mama (mama reginei Elisabeta a II-a, n.r.), fara sa imbrace insa forma unor funeralii de stat - o ceremonie rezervata in general doar monarhilor. Planurile pentru aceasta inmormantare au fost aprobate de regina Elisabeta a II-a si respecta recomandarile Guvernului britanic.

Sicriul va fi transportat cu un automobil proiectat chiar de printul Philip

Sicriul ducelui de Edinburgh, acoperit cu drapelul si blazonul Altetei Sale Regale si o coroana de flori, depus in Capela Privata a Castelului Windsor pana in ziua inmormantarii, va fi mutat de un grup de membri ai The Queen's Company (Compania Reginei), Primul Batalion al Garzii de Grenadieri. Detasamente reprezentative pentru relatiile speciale pe care Alteta Sa Regala Printul Philip le-a avut cu armata britanica vor fi pozitionate in curtea interioara a Castelului Windsor.

Ultima dorinta a Printului Philip. Cum arata masina personalizata in care va fi condus pe ultimul drum

Sicriul printului Philip va fi transportat apoi cu un automobil Land Rover - sotul reginei a participat la realizarea designului special al acestuia -, flancat de Pall Bearers (prieteni apropiati ai defunctului, n.r.), in cadrul unei mici procesiuni ceremoniale care se va deplasa de la Intrarea de Stat a Castelului Windsor pana la Capela St. George, unde va avea loc slujba religioasa. Membrii familiei regale si angajatii ducelui de Edinburgh vor merge in spatele sicriului din curtea interioara, pe langa Colina Capelei (Chapel Hill) si pana la Grajdurile Regale (Horseshoe Cloister).

Sapca militara si sabia de ofiter care au apartinut printului, depuse pe sicriu

Sicriul, purtat de militari din Marina Regala, va fi intampinat in fata intrarii vestice a Capelei St. George de diaconul de Windsor si de arhiepiscopul de Canterbury. Sapca militara si sabia de ofiter al Marinei Regale care i-au apartinut printului Philip vor fi depuse pe sicriu inainte de inceperea slujbei, iar insigna sa de Alteta Regala va fi depusa in altarul capelei. Dupa incheierea slujbei religioase la care vor asista regina Elisabeta a II-a si membri ai familiei regale, sicriul va fi depus in Cavoul Regal amenajat in interiorul Capelei St. George.

Militari din Cavaleria Regala si Garda de Infanterie vor da onorul

Inainte de debutul ceremoniei, sicriul, insotit de diaconul de Windsor si de Lordul Sambelan, va fi transportat spre Intrarea de Stat de la Castelul Windsor de membri ai Primului Batalion de Grenadieri din cadrul Companiei Reginei. Diaconul de Windsor si Lordul Sambelan se vor deplasa apoi spre Capela St. George. Administratorul si Guvernatorul Castelului Windsor vor fi prezenti la Intrarea de Stat a Castelului Windsor pentru a asista la momentul in care sicriul va fi scos din castel.

Cate persoane vor putea participa la funerariile Printului Philip al Marii Britanii

In curtea interioara a Castelului Windsor vor fi pozitionate detasamente reprezentative pentru relatiile speciale pe care Alteta Sa Regala Printul Philip le-a avut cu armata britanica. Tot in curtea interioara vor fi aliniati militari din Cavaleria Regala si din Garda de Infanterie.

Sicriul, flancat de prieteni apropiati ai ducelui

Procesiunea funerara va iesi din castel prin Intrarea de Stat la ora locala 14:45. Fanfara Garzii de Grenadieri, al carei colonel a fost ducele de Edinburgh timp de 42 de ani, va conduce procesiunea. Ea va fi urmata de membri ai Statului Major si de sefi de servicii militare, reflectand astfel relatiile apropiate pe care printul Philip le-a intretinut cu toate structurile de aparare militara. Sicriul, transportat de un automobil Land Rover personalizat, va fi flancat de prieteni apropiati ai ducelui de Edinburgh din Marina Regala, regimente, divizii si baze ale Aviatiei Regale.

Printul Charles si membrii familiei regale vor participa la procesiune pe jos

Printul Charles si membri ai familiei regale vor participa la procesiune mergand pe jos, imediat in urma sicriului ducelui de Edinburgh, alaturi de fostii angajati ai acestuia. La ora locala 14:40, sicriul va fi scos prin Intrarea de Stat si toate persoanele din cortegiu, precum si cele prezente in curtea interioara ii vor aduce printului Philip un ultim omagiu. Purtatorii sicriului vor depune cosciugul pe platforma automobilului Land Rover, apoi se vor retrage.

Printul Harry, omagiu pentru printul Philip: "El a fost bunicul meu: un maestru al fripturilor la gratar, o legenda a persiflarii"

La ora locala 14:45, procesiunea se va indeparta de Intrarea de Stat si se va indrepta spre treptele din partea de vest a Capelei St. George. Traseul cortegiului, marcat prin militari din Marina Regala, The Highlanders - Al 4-lea Batalion din Regimentul Regal al Scotiei - si Fortele Aeriene Regale, va fi urmatorul: Intrarea de Stat a Castelului Windsor, Engine Court, Chapel Hill, Parade Ground si Horseshoe Cloister.

Trupele de artilerie ale Cavaleriei Regale vor trage focuri de arma

Focuri de arma vor fi trase de trupele de artilerie ale Cavaleriei Regale pe peluza estica a Castelului Windsor pe durata procesiunii. De asemenea, vor fi trase clopotele din Curfew Tower. La ora locala 14:53, automobilul Land Rover va ajunge la baza treptelor din partea de vest a Capelei St. George. Garda de Onoare si Fanfara Regimentului de Infanterie The Rifles va interpreta imnul national britanic in timp ce intampina sicriul, care va trece apoi pe sub arcada Grajdurilor Regale, iar automobilul Land Rover se va opri in fata treptelor din partea vestica a Capelei St. George.

Sub arcada Grajdurilor Regale se vor afla consilieri pe probleme de aparare din Commonwealth, veniti din Canada, Australia, Noua Zeelanda si Trinidad si Tobago. Pe treptele vestice ale Capelei St. George vor fi aliniati soldati dintr-un detasament al Cavaleriei Regale.Un grup de sase militari din Marina Regala va fi pozitionat in partea sudica a treptelor Capelei St. George.Ei vor interpreta la fluier cantecul funerar "Still" imediat dupa ce automobilul Land Rover se va opri la baza treptelor din partea vestica a capelei.

In capela St. George vor avdea acces doar Regina si membrii familiei regale

Purtatorii vor ridica sicriul si il vor depune pentru cateva minute pe acele trepte cu ocazia celei de-a doua opriri a cortegiului. In acel moment, militarii din Marina Regala vor interpreta la fluier cantecul funerar "Side". Momentul va fi urmat de un minut de reculegere nationala, de la ora locala 15:00.In partea superioara a treptelor, diaconul de Windsor si arhiepiscopul de Canterbury vor intampina sicriul.Persoanele care au participat la procesiune nu vor intra in Capela St. George, cu exceptia membrilor familiei regale si a secretarului privat al Altetei Sale Printul Philip.

Printul Philip si regina Elisabeta a II-a, alaturi de cei sapte stranepoti. Fotografia care a facut inconjurul lumii

In momentul in care usile capelei se vor inchide, militarii din Marina Regala vor interpreta la fluier cantecul "Carry On".Automobilul Land Rover, amiralii, consilierii pe probleme de aparare, garzile de corp, cavalerii militari de la Castelul Windsor, alaturi de militarii din detasamentele reprezentative pentru relatiile speciale pe care Alteta Sa Regala Printul Philip le-a avut cu armata britanica se vor retrage in tacere in timp ce in interiorul capelei va avea loc slujba religioasa.

Slujba religioasa va incepe imediat dupa patrunderea in capela a sicriului, care va fi depus pe un catafalc.

Insemnele oficiale ale ducelui de Edinburgh - medalii si decoratii conferite Altetei Sale Regale de Marea Britanie si tarile din Commonwealth -, alaturi de bastonul sau de maresal, decoratia sa in forma de aripi ce i-a fost acordata de Fortele Aeriene Regale, precum si insemne oficiale ale Danemarcei si Greciei, vor fi depuse pe perne asezate in altarul Capelei St. George.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#inmormantare, #printul philip, #funeralii , #stiri internationale