Procesul de defaimare a lui Alexei Navalnii a fost amanat de justitia rusa

Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 15:57
2174 citiri
Procesul de defaimare a lui Alexei Navalnii a fost amanat de justitia rusa
Aleksei Navalnii/ Twitter

Justitia rusa a amanat pentru data de 5 februarie un proces de defaimare intentat lui Aleksei Navalnii, a anuntat miercuri Olga Mihailova, avocatul principalului opozant rus, confruntat cu multiple proceduri judiciare de la revenirea sa in Rusia, relateaza AFP.

"Curtea a amanat astazi audierea pentru defaimare intrucat Aleksei Navalnii este in detentie si nu a fost adus (la tribunal)", a indicat Mihailova, adaugand ca apararea opozantului rus a sustinut aceasta decizie.

Opozantul rus se afla intemnitat intr-o celula pentru 14 zile, in virtutea masurilor de limitare a raspandirii COVID-19.

Amenda si pana la cinci ani de inchisoare

In speta in al carei cadru miercuri a fost amanata sedinta, Navalnii este acuzat ca a difuzat informatii "jignitoare" cu privire la un fost combatant care sprijinise un recent referendum constitutional prin care au fost consolidate puterile lui Vladimir Putin. El risca o amenda si pana la cinci ani de inchisoare, sustinand ca este vorba despre un proces politic.

Aleksei Navalnii ar urma sa compara in fata instantei si in 2 februarie pentru a raspunde acuzatiei de incalcare a conditiilor unei condamnari, din 2014, la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, pedeapsa care ar putea fi transformata in inchisoare cu executare.

Vizat de o ancheta pentru fraude masive

El este, de asemenea, vizat de la finalul lunii decembrie de o ancheta pentru "fraude masive", fapta pasibila de o pedeapsa de 10 ani de inchisaore.

Navalnii a fost arestat duminica seara, la punctul de control al pasapoartelor de pe aeroportul Seremetievo din Moscova. Desi stia ca ar putea fi arestat la sosirea in Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat in spital din august anul trecut dupa otravirea cu agent neurotoxic Noviciok.

Noile categorii de persoane care se pot vaccina in etapa a doua de vaccinare. Anuntul autoritatilor

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Aleksei Navalnii Rusia, #navalnii arestat , #stiri internationale
Comentarii
Poza Nasty
Nasty
rank 5
Porcii rusi, in frunte cu Putin, se simt defaimati de Navalnii