A fost respins procesul deschis de echipa lui Trump in Pennsylvania

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 07:30
4299 citiri
A fost respins procesul deschis de echipa lui Trump in Pennsylvania
Donald Trump este presedintele SUA FOTO Facebook/ Donald Trump

Un judecator federal a respins sambata, 21 noiembrie 2020, procesul deschis de echipa de campanie a presedintelui Donald Trump in Pennsylvania, spunand ca acesta contine argumente juridice "lipsite de fundament" si numindu-l "monstrul lui Frankenstein".

Judecatorul Matthew Brann din Williamsport (Pennsylvania) a respins o cerere prin care echipa lui Trump cauta sa impiedice oficialii statului sa certifice rezultatele alegerilor prezidentiale in acest stat, potrivit NBC.

Brann a mai spus ca el nu are autoritatea "de a lua dreptul de vot nici macar al unei singure persoane, sa nu mai vorbim despre milioane de cetateni".

In decizia de 37 de pagini, Brann a spus ca echipa campaniei lui Trump i-a cerut sa "priveze de drepturi aproximativ 7 milioane de alegatori" si ca nu a putut gasi niciun caz in care un reclamant "a cautat o cale de atac atat de drastica in contestarea unor alegeri".

El a subliniat ca in fata curtii au fost aduse argumente fara baza si ca au fost facute "acuzatii speculative".

"In Statele Unite ale Americii, asta nu poate justifica luarea dreptului electoral nici macar al unui singur alegator, sa nu mai vorbim despre toti votantii din al saselea cel mai populat stat", a scris judecatorul.

Procesul a fost deschis pe 9 noiembrie, la sase zile dupa alegerile prezidentiale. A fost sustinut ca oficialii electorali din districte au gestionat necorespunzator voturile exprimate prin corespondenta. Unele districte si-au anuntat alegatorii ca pot modifica mici defecte, precum lipsa "plicurilor confidentiale", iar altele nu.

"Aceasta revendicare, precum monstrul lui Frankenstein, a fost cusuta la intamplare", a mai scris Brann, judecator republican numit de fostul presedinte Barack Obama.

Calea de atac cautata de echipa de campanie a lui Trump, a adaugat el, a mers prea departe.

Intr-un comunicat, echipa presedintelui in exercitiu a transmis ca va cauta sa faca apel la Curtea de Apel. "Suntem dezamagiti ca nu am avut nici macar ocazia de a ne prezenta dovezile la o audiere".

Din ziua alegerilor, echipa lui Trump a dat in judecata comitetele electorale din districtele Philadelphia, Allegheny, Chester, Delaware, Montgomery, Northampton si Centre. Curtea Suprema din Pennsylvania a respins marti procesul din Philadelphia, iar in hotarare a fost aratat ca oficialii nu au incalcat legea statala prin mentinerea distantei de cel putin 5 metri intre observatori si cei care au numarat voturile.

Controverse privind alegerile din SUA. Republicanii au cerut oficial amanarea cu 14 zile a certificarii alegerilor din Michigan, pentru un audit

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
Fostul și posibil viitorul președinte american dă vina pe Ucraina pentru propriile eșecuri politice. În condițiile în care aliații republicani ai lui Trump din Congresul SUA blochează...
#alegeri sua 2020, #Donald Trump, #proces , #alegeri SUA