Probleme in paradis: 14.000 de oameni fug din calea eruptiei unui vulcan in Bali

Sambata, 23 Septembrie 2017, ora 16:52
4227 citiri
Probleme in paradis: 14.000 de oameni fug din calea eruptiei unui vulcan in Bali
Foto: Facebook/Your Bali Trekking Tour

Peste 14.000 de persoane si-au parasit locuintele in Bali, Indonezia, in contextul in care temerile generate de o eruptie vulcanica iminenta au crescut tot mai mult in ultimele 24 de ore, dupa ce autoritatile indoneziene au ridicat alerta oficiala la nivel maxim, a anuntat sambata DPA.

Vineri seara, autoritatile locale au ridicat alerta de eruptie emisa dupa intensificarea activitatii vulcanului Agung din Bali la nivelul 4 - nivelul maxim - in districtul Karangasem, indicand faptul ca eruptia ar putea fi iminenta.

"Situatia este ingrijoratoare si exista temeri referitoare la o eruptie brusca", a declarat Gede Suantika, un expert guvernamental in vulcanologie.

Satenii din apropierea vulcanului au fost transportati cu mai multe camioane spre adaposturi temporare amenajate in interiorul unor cladiri guvernamentale, sali de sport si pe terenuri deschise, a precizat Putu Juli Adnyana, un reprezentant al Centrului pentru situatii de urgenta, infiintat pentru a veni in ajutorul localnicilor.

"Unii au adus cu ei obiecte personale, precum motociclete, saltele si chiar cateva vite", a adaugat acelasi oficial indonezian.

Peste 10.000 de persoane din administratia centrala au fost trimise in teritoriu pentru a coordona actiunea de evacuare a populatiei locale, potrivit unor declaratii facute de Sutopo Nugroho, purtator de cuvant al Autoritatii Nationale de Administrare a Dezastrelor.

"Obiectivul nostru este in prezent acela de a-i evacua pe rezidenti si de a le furniza necesitatile de baza, precum alimente, apa si conditii sanitare", a adaugat el.

Aproximativ 80.000 de persoane locuiesc in apropiere de vulcanul Agung.

Sutopo Nugroho a spus ca insula Bali a ramas totusi o destinatie sigura pentru turisti si ca aeroporturile locale functioneaza in regim normal.

"Guvernul va emite in mod sigur un avertisment in timp util si va furniza informatii exacte daca va exista o amenintare pentru public", a adaugat el.

Vulcanul Agung, ce are o inaltime de 3.030 de metri, a erupt pentru ultima data in perioada 1963-1964, cand a ucis aproximativ 1.500 de persoane.

Acest masiv vulcanic este foarte popular in randul pasionatilor de drumetii montane atat din zona, cat si din strainatate.

Indonezia se afla in Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cunoscuta pentru activitatea ei seismica intensa si pentru numeroase eruptii vulcanice.

In aceasta tara exista aproximativ 130 de vulcani activi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#vulcan Bali risc eruptie, #vulcanul Agung , #Indonezia
Comentarii