Printul Harry ameninta BBC cu o actiune legala intr-un nou scandal legat de numele fiicei sale

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 16:26
3242 citiri
Printul Harry ameninta BBC cu o actiune legala intr-un nou scandal legat de numele fiicei sale
Ducele si Ducesa de Sussex FOTO Twitter/ The Duke and Duchess of Sussex

Printul Harry ameninta BBC cu o actiune legala, dupa ce postul TV a sustinut ca el si sotia sa, Meghan Markle, nu s-au consultat cu regina Eliabeth II in privinta numelui fiicei nou nascute, Lilibet.

Cele trei parti implicate in problema, corporatia, Palatul Buckingham si ducii de Sussex, duc acum discutii.

BBC a relatat miercuri ca surse din Palatul Buckingham i-au declarat corespondentului Johnny Dymond ca regina "nu a fost vreodata intrebata" ce parere are legat de decizia cuplului de a o boteza Lilibet (nume de alint al monarhului inca din copilarie) pe fiica nascuta pe 4 iunie.

Dupa mai putin de doua ore de la relatarea BBC, printul Harry a ripostat printr-un comunicat emis de un purtator de cuvant, prietenul sau apropiat Omid Scobie, care a insistat ca regina a fost prima persoana pe care ducele a sunat-o dupa nasterea fiicei lui.

Scobie, care a scris biografia cuplului "Finding Freedom", a sustinut ca ducii de Sussex nu ar fi folosit numele Lilibet decat daca regina ar fi sprijinit acest lucru.

Printul Harry a mers mai departe si, la cateva ore dupa replica sa, scrie Daily Mail, a amenintat BBC cu o actiune legala prin firma de avocatura Shillings.

Nota privind un eventual proces a fost urmata de o declaratie in scris care a ridicat mai multe intrebari decat a oferit raspunsuri cu privire la faptul ca regina si-a dat permisiunea sau daca cei doi doar au informat-o.

In declaratie este sustinut ca BBC a gresit intru totul: "Ducele a vobit cu familia lui inainte de a face anuntul, de fapt, bunica lui a fost primul membru al familiei pe care l-a sunat. In timpul acelei conversatii, el si-a exprimat speranta de a o boteza pe fiica lor Lilibet in onoarea ei. Daca nu i-ar fi incurajat, ei nu ar fi folosit numele".

BBC a modificat articolul publicat miercuri dimineata, pastrand titlul. Au fost mentinute si mesajele publicate pe Twitter de Dymond in care este citata o sursa din Palatul Buckingham.

Nu este prima data cand printul Harry are o disputa cu BBC. Recent, el a criticat televiziunea in urma rezultatului anchetei independente privind controversatul interviul acordat de mama lui, printesa Diana, in 1995.

Palatul Buckingham nu a comentat legat de problema numelui stranepoatei reginei.

Marea Britanie vrea un sistem de apărare de tipul ”Iron Dome”. Șefii armatei discută modalități de apărare în fața Chinei și Rusiei
Marea Britanie vrea un sistem de apărare de tipul ”Iron Dome”. Șefii armatei discută modalități de apărare în fața Chinei și Rusiei
Oficialii britanici din domeniul apărării discută despre dezvoltarea unui sistem de apărare antirachetă „Iron Dome”, a declarat șeful forțelor armate. Amiralul Sir Tony Radakin, șeful...
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
#Marea Britanie, #Megan Markle, #Printul Harry , #stiri internationale