Primul oras din lume care ar putea ramane fara apa

Vineri, 12 Ianuarie 2018, ora 21:23 8378 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cape Town, capitala legislativa a Africii de Sud, ar putea fi primul oras din lume ale carui rezerve de apa ar putea seca. Hidrologii estimeaza ca s-ar putea intampla chiar la inceputul lunii martie.

Autoritatile locale au intrat in alerta si le-au cerut celor patru milioane de locuitori ai orasului sa nu risipeasca niciun strop de apa, fie ca este de la robinet, fie ca este de ploaie, informeaza BBC.

S-a luat decizia ca un locuitor sa aiba dreptul sa consume doar 87 de litri de apa pe zi (atat pentru baut, cat si pentru alte activitati), ca jucatorii indieni ai echipei de cricket care se afla acum in vizita in Cape Town sa nu faca dusuri mai lungi de doua minute, iar activitatea spalatoriilior si reumplerea piscinelor a fost interzisa.

De asemenea, s-a hotarat ca instalatiile de desalinizare sa lucreze la capacitate maxima.

Companiile de apa folosesc acum drone si imagini din satelit pentru a descoperi scurgerile de apa cauzate de conducte sparte.

Potrivit informatiilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la nivel global aproximativ 850 de milioane de oameni nu au acces la surse de apa potabila.

C.R.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News