Prima aparitie in public a papei Francisc, dupa ce a fost vazut tusind si stranutand puternic

Duminica, 01 Martie 2020, ora 16:11
3314 citiri
Prima aparitie in public a papei Francisc, dupa ce a fost vazut tusind si stranutand puternic
Foto: captura video

Papa Francisc a aparut duminica pentru prima oara in public dupa "o usoara indispozitie" anuntata de Vatican, care l-a obligat pe suveranul pontif sa isi anuleze mai multe audiente si activitati publice in ultimele patru zile, informeaza Reuters si AFP.

Liderul in varsta de 83 de ani al Bisericii Catolice a aparut la o fereastra a Palatului Apostolic din Vatican pentru a se adresa miilor de credinciosi reuniti in piata Sfantul Petru cu ocazia mesajului si binecuvantarii papale din fiecare duminica.

Aceasta a fost prima aparitie publica a papei Francisc dupa slujba organizata de Miercurea Cenusii la Roma, pe durata careia inaltul prelat a tusit si a stranutat de mai multe ori.

Vaticanul nu a precizat afectiunea de care sufera papa Francisc.

Cu toate acestea, in contextul temerilor aparute in Italia in urma epidemiei de coronavirus, purtatorul sau de cuvant, Matteo Bruni, a respins vineri speculatiile despre starea de sanatate a papei.

"Nu exista dovezi care sa conduca la un alt diagnostic decat o usoara indispozitie", a precizat Matteo Bruni.

In timpul mesajului sau rostit duminica de la fereastra Palatului Apostolic, papa Francisc a tusit de cateva ori si parea ca avea caile nazale infundate.

De asemenea, liderul de la Vatican a anuntat ca nu va participa la o traditionala reculegere spirituala de sase zile, organizata alaturi de alti prelati de rang inalt la Curia din Ariccia, la sud de Roma, din cauza unei raceli.

"Din pacate, o raceala ma obliga sa nu particip in acest an la reculegerea de Postul Pastelui. Imi voi continua reculegerea aici", a declarat papa Francisc. Este pentru prima data cand liderul de la Vatican nu va participa la acest eveniment dupa alegerea sa la conducerea Bisericii Catolice in martie 2013.

Italia se confrunta cu cea mai grava epidemie de Covid-19 din Europa, cu peste 1.100 de cazuri confirmate incepand din data de 20 februarie. Cel putin 29 de persoane au murit din cauza noului tip de coronavirus.

Papei Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plaman in tinerete, in jurul varstei de 20 de ani, in timpul unei operatii realizate la Buenos Aires din cauza unei afectiuni respiratorii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Papa Francisc coronavirus raceala , #Papa