Presedintele Israelului va vizita in aceasta saptamana Romania. Programul intalnirilor la nivel inalt

Marti, 08 Iunie 2021, ora 07:171730 citiri
Presedintele Israelului va vizita in aceasta saptamana Romania. Programul intalnirilor la nivel inalt
Reuven Rivlin se va intalni cu presedintele si premierul Romaniei FOTO Facebook / Organizacion Sionista Argentina

Reuven Rivlin, presedintele Israelului, va face in aceasta saptamana o vizita de stat in Romania, la invitatia omologului sau, Klaus Iohannis.

Marti, 8 iunie, presedintele Statului Israel se va intalni, la Palatul Cotroceni, cu seful statului roman, avand programate convorbiri tete-a-tete si in plenul celor doua delegatii, urmate de declaratii comune de presa.

In cursul dupa-amiezii, oficialul israelian va fi primit la Palatul Victoria de prim-ministrul Florin Citu.

"Vizita de stat a presedintelui israelian se inscrie in dinamica foarte buna a contactelor bilaterale la nivel inalt din ultima perioada, cea mai recenta intrevedere intre cei doi sefi de stat avand loc cu prilejul participarii presedintelui Romaniei la Forumul Mondial privind Memoria Holocaustului de la Ierusalim, din ianuarie 2020, urmata de discutii telefonice in lunile martie si iunie 2020", preciza, vineri, Administratia Prezidentiala.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, vizita presedintelui Reuven Rivlin reflecta "soliditatea" relatiei bilaterale, precum si faptul ca Statul Israel ramane un partener "cheie", cu valente strategice, al Romaniei in Orientul Mijlociu.

Discutiile celor doi presedinti se vor concentra pe modalitatile de dezvoltare si aprofundare a relatiilor bilaterale in toate domeniile de interes comun, vizita avand loc in contextul celebrarii, la 11 iunie, a 73 de ani de relatii diplomatice neintrerupte intre Romania si Statul Israel.

Vor fi abordate, de asemenea, cooperarea economica si cea in domeniul sanatatii, inclusiv in ceea ce priveste contracararea pandemiei de COVID-19, educatia privind Holocaustul si alte masuri de combatere a antisemitismului in Romania, precum si schimburile culturale si interumane dintre cele doua state, precizeaza sursa citata.

O atentie deosebita va fi acordata situatiei din regiunea Orientului Mijlociu, inclusiv stadiului Procesului de Pace in Orientul Mijlociu, cu accent pe situatia de securitate din regiune in urma evolutiilor recente, urmand a fi abordate si alte teme de actualitate de pe agenda regionala si cea internationala, a mai informat Presedintia.