Presa rusa pretinde ca in Ucraina a inceput al Treilea Razboi Mondial

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 23:48
14068 citiri
Presa rusa pretinde ca in Ucraina a inceput al Treilea Razboi Mondial
Foto: The Australian

In Ucraina a inceput deja cel de al Treilea Razboi Mondial, intrucat s-a ajuns la o faza cand America nu mai este in stare sa rezolve situatia prin negocieri si nimeni nu poate opri cursul militar, deja pornit, sustine presa rusa.

Pe fata, "pacifistul" Putin prefera negocierile

In plus, Uniunea Economica BRICS, stabilita de Brazilia, Rusia, China, India si Africa de Sud reprezinta un razboi economic declarat fatis dolarului, devenind astfel o amenintare letala pentru interesele financiare americane, imposibil de rezolvat prin mijloace economice, se arata intr-un articol din Pravda.

Ca urmare, Statele Unite vor fi nevoite sa constate intr-o zi ca razboiul economic pe care l-au dus pana acum este ca si pierdut si nu-i mai ramane alta speranta decat numai un razboi real, cu mijloace militare.

Potrivit articolului, Putin ar fi avut ocazia sa ocupe rapid si fara mari eforturi teritoriile conflictuale din estul Ucrainei, unde populatia manifesta o vadita simpatie pentru Rusia.

Dar n-o face, pentru a mai oferi Statelor Unite pretext de negocieri, cu atat mai mult cu cat este convins ca negocirile si lupta economica il vor avantaja la obtinerea victoriei si sunt de preferat, fata de confruntarea militara.

Dar, mai presus de toate, Kremlinul este convins ca infrangera dolarului de catre BRICS va insemna distrugerea economica nu numai a Americii, ci a acelor cercuri care profita de avantajele monedei americane, numai pentru ca se pricep sa detina dolarul si sa-l ruleze.

Visul Moscovei: un Maidan anti-american

Situatia conflictuala a Ucrainei serveste interesele americane si, ca urmare, America nu-si poate permite sa accepte rezolvarea prin negoceri. Ca urmare, se opune federalizarii, numai ca nu cumva asta sa stinga conflictul.

Dimpotriva, prefera o Ucraina aflata in focarul tuturor provocarilor, capabila sa mentina starea de haos si de incertitudine, tinand incordata tensiunea din tarile vecine si putand declansa oricand un razboi pe fata contra Rusiei.

Expertii rusi considera ca, daca printr-o minune s-ar opri razboiul din Donetsk, Kievul va primi indicatii de la Washington sa atace Crimeea. Poate unii vor considera actiunea justificata, pentru ca Rusia si-a anexat aceasta peninsula. Poate altii vor gandi ca asa ceva este imposibil, data fiind slabiciunea armatei ucrainene.

Indiferent ce cred unii sau altii, articolul din Pravda considera ca actiunea n-ar avea alt scop decat sa provoace interventia tarilor europene, sa sara in ajutorul Ucrainei si sa intre in joc cu trupele lor, desfasurand primele actiuni de amploare ale unui al Treilea Razboi Mondial.

In opinia unui expert consultat de Pravda, singura salvare in acest al doisprezecelea ceas ar fi trezirea popoarelor europene, care simt cum economia lor se inneaca in mocirla sanctiunilor reciproce, practicate la imboldul Americii. Acum ar fi momentul sa se trezeasca Kievul, in sfarsit, declansand un nou Maidan, de data acesta anti-american.

Rusii prezic colapsul Ucrainei, pe care l-au declansat tot ei

Altfel, daca Europa va continua sa-l tot sustina pe Porosenko, soarta Ucrainei nu poate fi decat colapsul general, dezmembrarea totala, iar soarta Europei prabusirea intr-un conflict pe care singura si-l construieste, cu mana ei.

Nu mai este un secret nici faptul ca America se pregateste intens pentru un razboi nuclear. Altfel, nu s-ar explica de ce Statele Unite au trimis recent in Europa trei bombardiere strategice de ultimul tip, model B-52, capabile sa transporte focoase nucleare.

Conform informatiilor aparute in Politonline, avioanele, cantonate in Marea Britanie, vor executa timp de doua saptamani zboruri de antrenament in spatiul European, pentru a se "familiariza cu bazele din regiune si cu operatiunile ce se pot desfasura acolo".

Articolul concluzioneaza ca scopul probabil al unei asemenea misiuni nu poate fi altul decat pregatirea Washingtonului pentru confruntarea cu Kremlinul intr-un razboi nuclear, dupa ce se va convinge ca razboiul economic a dat gres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ucraina razboi Rusia SUA, #razboi nuclear SUS Ucraina, #al treilea razboi mondial, #raboiul din Donetsk , #Ucraina