Premierul Ucrainei: Fortele de ordine sunt vinovate pentru masacrul din Odessa

Luni, 02 August 2021, ora 12:373437 citiri
Premierul Ucrainei: Fortele de ordine sunt vinovate pentru masacrul din Odessa

Premierul Ucrainei, Arseni Iateniuk, sustine ca fortele de securitate ucrainene sunt responsabile pentru violentele de la Odessa, in care 40 de persoane si-au pierdut viata.

Seful guvernului de la Kiev a anuntat ca va urma o ancheta "completa, cuprinzatoare si independenta", iar cei vinovati vor fi pedepsiti, informeaza BBC.

"Cred ca de vina sunt serviciile de securitate si fortele de ordine, care nu au facut nimic sa opreasca violentele. Aceste forte de securitate sunt ineficiente si au incalcat legea", a declarat Iateniuk, precizand ca seful politiei din Odesa a fost demis si ca procurorul-sef a inceput o investigatie.

Violente in Ucraina: Parchetul acuza politia pentru carnajul de la Odessa

Cel putin 42 de oameni si-au pierdut viata, vineri, in Odessa, majoritatea in incendiul de la Camera de Comert, unde activistii prorusi erau baricadati, dupa luptele cu sustinatorii puterii de la Kiev.

Acestia din urma au incendiat cladirea, iar separatistii baricadati inauntru s-au intoxicat cu fum sau au murit arsi de vii ori sarind de la ferestre.

Violentele din Ucraina se extind: Lupte de strada in Odessa, soldate cu morti si cladire in flacari (Video)

Iateniuk i-a acuzat pe separatistii prorusi ca au provocat incidentele violente, dar in acelasi timp trage la raspundere propriile forte de ordine, care nu au facut fata evenimentelor.

"Inca nu am pierdut controlul complet. Depinde si daca populatia locala sprijina pace si securitatea sau nu", a mai declarat premirul Ucrainei, care le-a ordonat trupelor sa recapete controlul orasului Slaoviansk, cucerit recent de separatistii prorusi.