Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Premierul Canadei, acuzat de hartuire sexuala. O jurnalista rupe tacerea

Sambata, 07 Iulie 2018, ora 13:51
6324 citiri
Premierul Canadei, acuzat de hartuire sexuala. O jurnalista rupe tacerea
Foto: Facebook/Justin Trudeau

Jurnalista aflata in centrul unor acuzatii de hartuire sexuala vechi de 18 ani la adresa premierului canadian Justin Trudeau a rupt tacerea printr-un comunicat de presa, pentru a confirma faptele descrise la acea data.

Un articol nesemnat dintr-un ziar local, care a reaparut recent la suprafata, il acuza in anul 2000 pe Justin Trudeau, la acea data in varsta de 28 de ani si fara responsabilitati politice, ca a "pipait" o jurnalista in timpul unui festival de muzica in Creston, in vestul Canadei, relateaza AFP.

"Incidentul evocat in articol a avut intr-adevar loc", a confirmat jurnalista vizata, Rose Knight, intr-un comunicat "scris fara tragere de inima, ca raspuns la presiunea mediatica tot mai mare" din ultimele saptamani.

Textul, aparut la acea vreme in Creston Valley Advance, nu dezvaluia numele jurnalistei si nu oferea alte detalii asupra gesturilor reprosate lui Trudeau. El afirma, de asemenea, ca acesta din urma si-a cerut scuze, declarand ca ar fi fost mai prudent daca ar fi stiut ca jurnalista lucra pentru un cotidian national.

"Trudeau si-a cerut scuze a doua zi. Nu am dat curs acestui incident la acea data si nu-i voi da curs nici acum", adauga jurnalista. "Dezbaterea, daca aceasta va continua, va continua fara mine", conchide ea.

Trudeau a reactionat pentru prima data public la aceasta acuzatie duminica trecuta, in timpul unei vizite in trecere in Regina (provincia Saskatchewan), cu ocazia sarbatorii national a Canadei.

"Imi amintesc bine de acea zi la Creston (...) . Am petrecut o zi buna atunci. Nu am nicio amintire despre nicio interactiune negativa", a declarat el. "Nu am sentimentul ca am actionat intr-un mod necorespunzator, insa respect faptul ca altcineva putea sa fi trait aceasta diferit", s-a aparat din nou, joi, premierul Canadei.

Premierul Justin Trudeau se descrie adesea drept "feminist".

Citeste si Premierul Canadei: Si noi barbatii trebuie sa fim feministi

Dupa ce a venit la putere, el a format un guvern ce numara tot atatea femei cati barbati si a adoptat o politica de toleranta zero in ceea ce priveste agresiunile sexuale in cadrul partidului sau guvernului sau.

Vezi si Reactie nervoasa a premierului Canadei: A cerut ca doua femei care il deranjau sa fie date afara din sala (Video)

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#premier Canada hartuire sexuala jurnalista , #Canada
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
P.s. Daca era un "neica nimeni" chestiunea era "moarta si'ngropata"