Povestea politicianului african pe care-l cheama Adolf Hitler

Sambata, 05 Decembrie 2020, ora 07:14 3496 citiri
Foto: Eagle FM Namibia via BBC

Multi locuitori din Nambia poarta nume de origine germana ca urmare a trecutului colonial al tarii, dar recent unul dintre ei a devenit celebru ca urmare a numelui sau, informeaza doi AFP.

Adolf Hitler Uunona, in varsta de 54 de ani, a fost ales recent consilier muncipial, devenind brusc faimos datorita numelui pe care-l poarta.

Adolf Hitler Uunona este membru al partidului de guvernamant SWAPO. Saptamana trecuta, el a fost ales consilier in districtul Ompundja din nordul tarii dupa ce a castigat 85% din voturi.

Noul ales, intervievat de AFP, a fost jenat de aceasta notorietate. El a refuzat sa comenteze de ce a primit la botez numele celebrului dictator european.

"Nu exista niciun motiv sa fim aici, asezati si discutand despre numele meu", a spus el."Cum va contribui acest lucru la dezvoltarea Namibiei?", si-a argumentat noul ales retinerea de a discuta despre numele sau.

Fosta colonie germana, Namibia a traversat o perioada neagra intre 1904 si 1908, cand au fost reprimate cu multa cruzime revoltele Herero si Nama, in care zeci de mii de persoane si-au pierdut viata.

Namibia s-a aflat sub protectoratul Africii de Sud incepand din 1915 si a fost printre ultimele state africane care si-au obtinut independenta, in 1990.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News