Povestea americanului ucis dupa ce a castigat 30 de milioane de dolari la Loto

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 11:56
5611 citiri
Povestea americanului ucis dupa ce a castigat 30 de milioane de dolari la Loto

Povestea americanului Abraham Shakespeare, caruia castigul de 30 de milioane de dolari obtinut la Loteria din Florida i-a adus moartea, a fost intens mediatizata in SUA. La sfarsitul acestui an, Dorice Moore, ucigasa sa, a fost condamnata la inchisoare pe viata.

Viata lui Abraham Shakespeare, un sofer de camion in varsta de 40 de ani, care locuia cu mama sa intr-un cartier sarac din Frostproof, Florida, a fost data peste cap, dupa ce a castigat, in 2006, 30 de milioane de dolari la Loto, comenteaza 7sur7.be.

Potrivit apropiatilor, pe acesta l-a invadat un sentiment de neliniste, atunci cand i-a fost anuntata vestea. El, care pana atunci primea un castig modest, sa devina dintr-o data multimilionar? Din aceasta cauza, a cautat sa nu isi schimbe prea mult viata. Si-a cumparat o casa mica intr-un cartier mai sigur si o masina buna, cu care sa se deplaseze, continuand sa traiasca simplu.

Insa bataia de cap a venit cand a inceput sa fie asaltat de cererile de ajutor din partea rudelor, prietenilor, vecinilor saraci. Dintr-un amestec de generozitate si naivitate, le-a cedat aproape de fiecare data acestora, oferindu-le diferite sume de bani.

Intalnirea fatala

La un moment dat, Abraham Shakespeare a fost contactat de Dorice Moore, o femeie apropiata de varsta lui, care i-a cerut sa colaboreze la scrierea unei carti despre cum s-a schimbat viata sa dupa castigul la Loto. Treptat, aceasta l-a convins sa-si faca impreuna o firma si luandu-si singura atributiile de "consilier financiar" al acestuia a beneficiat de acces la conturile castigatorului de la Loto.

Disparitia

La trei ani dupa marele castig, in 2009, barbatul a disparut. Dorice Moore, care locuia in casa acestuia, i-a convins pe apropiatii lui Abraham ca acesta este plecat in Insulele Caraibe, pentru a se relaxa. In realitate insa, femeia il impuscase, iar corpul i-l ascunsese sub dalele de beton din curtea locuintei ei. Se pare ca Dorice Moore a facut acest lucru, in momentul in care barbatul i-a cerut sa se retraga din viata lui.

Femeia a continuat sa traiasca pe picior mare, incercand sa-i faca pe cei din familia lui Abraham sa creada ca acesta este inca in viata, trimitandu-le in mod regulat mesaje de pe telefonul acestuia. Rudele au observat ca ceva nu este in regula, din cauza faptului ca stiau barbatul avea mari probleme in a scrie si citi. Pentru verificare, i-au trimis un mesaj in care i-au pus o intrebare personala, iar de atunci mesajele primite de pe telefonul lui Abraham au incetat.

Arestarea

In acest moment, apropiatii au alertat politia, iar suspiciunile s-au indreptat catre Dorice Moore. Femeia si-a strigat "nevinovatia" atat in fata autoritatilor, cat si in mass-media. Acesta pana in momentul in care a apelat la un individ infiltrat de politie in anturajul sau, care i-a castigat increderea. L-a rugat pe acesta, in schimbul unor sume mari de bani, sa o ajute sa mute corpul barbatului ucis in alta parte si sa-i gaseasca un detinut care sa preia asupra sa si responsabilitatea pentru uciderea lui Abraham.

Condamnarea

In urma probelor adunate, in decembrie 2012, Dorice Moore, 43 de ani, descrisa de judecatori ca fiind "cea mai calculata, rece si manipulatoare fiinta pe care au cunoscut-o", a fost condamnata la inchisoare pe viata pentru uciderea lui Abraham Shakespeare, fara posibilitatea de eliberare conditionata.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#ucis castig mare Loto, #american omorat castig Loto, #poveste Abraham Shakespeare, #blestem castig Loto , #America