Portugalia se pregateste de stare de calamitate si relaxarea masurilor: Se introduce eticheta de calitate in turism

Vineri, 01 Mai 2020, ora 14:47
7347 citiri
Portugalia se pregateste de stare de calamitate si relaxarea masurilor: Se introduce eticheta de calitate in turism
Foto: Arhiva Ziare.com

Portugalia se pregateste sa treaca de la starea de urgenta la starea de calamitate, care presupune si relaxarea unor masuri impuse din cauza pandemiei.

Premierul a transmis ca se vor lua masuri, astfel incat oamenii sa mearga in siguranta la plaja. Ioana Bivolaru, ambasadorul Romaniei la Lisabona, a explicat la Digi24 cum se vor desfasura lucrurile in perioada urmatoare.

"Dupa trei perioade in care a fost declarata starea de urgenta, Portugalia intra in stare de calamitate, practic o treapta mai jos in comparatie cu starea de urgenta", a spus Bivolaru, precizand ca decizia a fost luata in urma unei ample analize a premierului inclusiv cu presedintele Portugaliei, dar si cu alti actori relevanti.

"Se intra intr-o a doua faza de tranzitie care include masuri treptate de relaxare a restrictiilor, premierul a afirmat ca prima faza a fost foarte dificila, dar ca a doua va fi si mai dificila pentru ca inseamna reluarea vietii de zi cu zi convietuind cu noul coronavirus. Mesajul a fost foarte clar. Dupa ridicarea starii de urgenta nu se va putea reveni la modul de viata normal pana cand nu exista o forma de tratament sau vaccin", a continuat ambasadorul.

Ioana Bivolaru a punctat ca masurile de relaxare sunt implementate fiind eliminata pe cat posibil aglomerarea de persoane, iar asta se va impune inclusiv turismului.

"Exista aici o deschidere progresiva, din 15 in 15 zile, cu luarea in considerare a evolutiei simptomatologiei cazurilor infectate cu COVID-19. Primul set de masuri intra in vigoare pe 4 mai", a adaugat Bivolaru.

Ambasadorul a punctat ca pentru Portugalia turismul este foarte important si se pregateste strategia de relansare a acestuia.

"Autoritatea portugheza pentru turism a creat deja o eticheta de calitate pe care companiile din sector care detin pasaport sanitar o pot afisa la momentul reluarii activitatii. Astfel, se va facilita accesul catre consumatori a unui mesaj de indeplinire a cerintelor de igiena si control. Este o eticheta care are valabilitate 12 luni si se acorda gratuit", a spus Bivolaru.

In privinta turismului estival, Bivolaru a spus ca se portughezii vor concentra pe turism local, pe deplasari de scurta durata.

"Accesul la plaja va fi controlat, se vor evita aglomerarile, este obligatorie mentinerea distantei de siguranta si reguli mult mai stricte pentru restaurante si localuri", a mai spus ambasadorul.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Portugalia stare calamitate, #Portugalia coronavirus , #Portugalia