Polonia il critica dur pe Joe Biden: O cascada de erori facuta de presedintele SUA, inaintea intalnirii cu Putin

Luni, 14 Iunie 2021, ora 18:38
9577 citiri
Polonia il critica dur pe Joe Biden: O cascada de erori facuta de presedintele SUA, inaintea intalnirii cu Putin
Zbigniew Rau, ministru de Externe al Poloniei FOTO: Poland Daily

Afirmatia apartine lui Zbigniew Rau, ministrul de Externe al Poloniei. Diplomatul s-a plans de faptul ca Varsovia a aflat "doar din mass-media" ca Statele Unite au renuntat la sanctiunile impotriva firmelor care au lucrat la conducta ruseasca de gaze Nord Stream 2.

"Aliatii nostri americani nu au gasit timp sa se consulte cu regiunea cea mai expusa consecintelor acestei decizii", a declarat oficialul polonez. Rau a criticat relatia lui Joe Biden cu aliatii sai din Europa Centrala si de Est, potrivit Washington Examiner.

Turneul lui Joe Biden din Europa include summit-ul Grupului G7 din Marea Britanie, discutii la Bruxelles cu liderii Uniunii Europene si ai Aliantei NATO, precum si intalnirea cu presedintele Rusiei Vladimir Putin, de la Geneva, conform Reuters.

Ministrul de Externe polonez a criticat adminstratia Biden, care a ingaduit Rusiei sa termine conducta Nord Stream 2, in ciuda faptului ca prin acest proiect Moscova va accentua dependenta statelor europene de gazul rusesc.

Ce vrea Putin la schimb ca sa permita extradarea hackerilor rusi in SUA

"Cine va plati acum factura pentru greselile germane si americane? Nicio criza nu va fi rezolvata daca nu raspunzi la telefon", a spus Rau, intr-un interviu pentru publicatia Rzeczpospolita.

Guvernul nationalist din Polonia a dat o mare importanta relatiilor cu SUA, in timpul presedintelui Trump, cand Washington-ul si-a luat angajamentul pentru desfasurarea de trupe militare americane permanente in aceasta tara.

Joe Biden vorbeste despre intalnirea cu Putin de la Geneva. Marea provocare a presedintelui SUA legata de liderul de la Kremlin

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Șase presupuși spioni au fost arestați în Germania într-o succesiune rapidă. Aceștia urmăreau interese economice, atacuri la adresa democrației și obiective legate de războiul împotriva...
#Polonia, #Polonia Rusia gaze, #biden nato, #Nord Stream 2, #Germania, #SUA Nord Stream 2 , #stiri internationale