Polițist de origine română din SUA, împușcat de 8 ori. Ofițerul se află în stare critică fiind rănit de un glonț inclusiv la cap

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 10:51 7497 citiri
Vestea a provocat un șoc în comunitatea locală FOTO Twitter / Poliția din Phoenix

Un polițist de origine română, Tyler Moldovan, se află în stare critică după ce a fost împușcat de 8 ori în timpul unei misiuni din Pheonix (Arizona), în noaptea de luni spre marți, relatează ABC Arizona.

Șeful poliției din Phoenix, Jeri Williams, a declarat că polițistul Tyler Moldovan, 22 de ani, efectua o patrulă într-un complex de apartamente în jurul orei 2 a.m., după ce poliția a fost sesizată printr-un apel la 911 că o mașină circulă haotic și cu mare viteză în zona respectivă.

Potrivit autorităților, suspectul a fost identificat în persoana lui Essa Williams, 24 de ani. Acesta a fost găsit ascunzându-se pe terasa unui apartament, moment în care a scos pistolul și a tras înspre ofițerul Moldovan.

Ofițerul de poliție a fost împușcat de 8 ori, inclusiv la cap și este în continuare în stare critică potrivit sursei citate.

Presa locală relatează povestea polițistului de origine română, despre care spune că obișnuia să cânte la tubă în formația Bisericii Penticostale Române ”Happy Valley” (Valea Fericirii- n.red), ultima oară când a făcut acest lucru fiind chiar în weekend, în cadrul slujbei de seară.

“Vestea este un șoc total pentru noi”, a spus Claud Olar, unul dintre membrii formației care cântă la biserică.

Potrivit acestuia, bunicul lui Tyler a fost unul dintre pastorii fondatori ai bisericii care reunește acum în jur de 2.800 de enoriași.

Olar mai spune că Tyler este un om devotat care a dat dovadă de etică și loialitate în tot ceea ce face. “A făcut asta în școala generală, în liceu, la academia de poliție și ca polițist”, a spus Olar.

Tyler Moldovan a absolvit Academia de Poliție în martie și a împlinit 22 de ani luna trecută.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News