Politist rus arestat pentru dezvaluirea identitatii celor care l-au otravit pe Navalnii

Marti, 19 Ianuarie 2021, ora 14:34
4975 citiri
Politist rus arestat pentru dezvaluirea identitatii celor care l-au otravit pe Navalnii
Aleksei Navalnii/Twitter

Un politist rus este urmarit penal pentru dezvaluirea unor informatii care i-ar fi putut desconspira pe cei care l-au otravit pe Alexei Navalnii, transmite marti Reuters.

Cotidianul economic RBC a precizat marti, din surse neidentificate apropiate de ancheta, ca politistul a fost retinut luna trecuta, iar in prezent este in arest la domiciliu. El ar putea fi condamnat la 10 ani de inchisoare pentru abuz de putere.

Autoritatile il acuza pe suspect ca a comunicat ilegal unei terte parti informatii confidentiale dintr-o baza de date referitoare la deplasarile persoanelor in interiorul Rusiei.

Potrivit RBC, informatiile respective sunt legate de cursele aeriene folosite de agenti ai serviciului de securitate FSB specializati in arme chimice. Se banuieste ca ei l-au urmarit pe opozantul Navalnii timp de cativa ani. Site-ul de investigatii Bellingcat si publicatia rusa The Insider, in colaborare cu Der Spiegel si CNN, au publicat luna trecuta o ancheta pe aceasta tema.

Un sustinator al lui Navalnii, Gheorghi Alburov, a sustinut intr-un mesaj in reteaua Twitter ca "anchetatorii nu ii cauta si nu ii inchid pe cei care l-au otravit pe Navalnii, ci pe cei care au dezvaluit datele lor".

Alexei Navalnii, cel mai cunoscut critic al presedintelui rus Vladimir Putin, a fost tratat anul trecut intr-un spital din Germania, dupa ce a fost otravit cu agent neurotoxic Noviciok. El s-a intors la Moscova duminica seara si a fost retinut pe aeroport. In prezent este arestat preventiv pe 30 de zile si asteapta procesul in care este acuzat ca a incalcat conditiile de eliberare conditionata dupa o condamnare cu suspendare din 2014.

Guvernarea intra in ape agitate dupa chemarea la arme a taberei anti-Orban din PNL

Opozantul rus Aleksei Navalnii va fi judecat miercuri pentru defaimare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce avantaje are Coreea de Nord prin sprijinirea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei: ”Kim ar putea crede că lesa lui este mai lungă decât în realitate”
Ce avantaje are Coreea de Nord prin sprijinirea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei: ”Kim ar putea crede că lesa lui este mai lungă decât în realitate”
Sprijinul deplin al Rusiei pentru Coreea de Nord ar putea „crește apetitul lui Kim Jong-un pentru risc“ atunci când vine vorba de amenințarea Coreei de Sud și de exportul de arme în...
Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Rusia „investește” sume colosale ca să destabilizeze Moldova
Crearea la Moscova a blocului „Победа” („Victorie”) de către condamnatul fugar Ilan Șor este investigată de procurorii moldoveni sub aspectul trădării de patrie. Anunțul a...
#Aleksei Navalnii Rusia, #politia rusia, #otravire Navalnii, #proteste Rusia, #stiri internationale, #Rusia , #stiri internationale
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
O mostra stralucitoare despre libertatea de expresie in Rusia!
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1