Autorul unuia dintre cele mai cunoscute jafuri bancare din SUA, identificat după 52 de ani. Ce l-a dat de gol pe hoț

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 20:17 9448 citiri
După jaf, bărbatul a dus o viață liniștită și modestă FOTO / US Marshals/ Twitter

Autorul unuia dintre cele mai cunoscute jafuri bancare din SUA a fost identificat după 52 de ani, au transmis forțele de ordine americane, citate de BBC.

Ted Conrad era casier la Society National Bank din Clevland, Ohio, când și-a jefuit angajatorul, în iulie 1969. Bărbatul a dispărut cu 215.000 de dolari, bani care, în prezent valorează 1,7 milioane de dolari, ajutați la inflație.

După jaf, bărbatul a dus o viață liniștită și modestă. Conrad a murit în luna mai, anul acesta, din cauza cancerului pulmonar.

Bărbatul avea doar 20 de ani când a jefuit banca, din care a ieșit cu banii îndesați într-o pungă de hârtie maro. După două zile, când alți angajați ai băncii și-au dat seama de lipsa banilor, Conrad dispăruse.

Căutarea lui a durat mai bine de jumătate de secol.

Potrivit polițiștilor, Conrad le-ar fi spus prietenilor săi despre planurile de a jefui banca și s-a lăudat că-i va fi ușor să facă acest lucru. Se pare că era obsedat de filmul lui Steve McQueen, The Thomas Crown Affair, din 1968, pe care l-a văzut de 6 ori în timp ce pregătea jaful.

Potrivit polițiștilor, Conrad și-a schimbat numele în Thomas Randele și a fugit întâi la Washington D.C. și Los Angeles. Până la urmă, s-a stabilit într-o suburbie a orașului Boston, la aproximativ 1000 kilometri distanță de banca pe care a jefuit-o.

Anchetatorii spun că a dus o viață liniștită și modestă, iar New York Times a relatat că și-a petrecut ultimii 40 de ani lucrând ca jucător profesionist de golf și ca vânzător de mașini second hand.

Cazul a rămas deschis timp de zeci de ani. Declicul a venit când anchetatorii au văzut necrologul lui Randele într-un ziar. Ei au pus informațiile cap la cap și au comparat documente pe care acesta le depusese în anii ’60 cu cele pe care Randele le completase recent. În mod ironic, acestea includeau dosarul de faliment personal al lui Randele, depus la tribunalul din Boston în 2014.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News