Seful Pfizer: "Persoanele vaccinate vor avea nevoie de o a treia doza de rapel dupa 12 luni"

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 13:157291 citiri
Seful Pfizer: "Persoanele vaccinate vor avea nevoie de o a treia doza de rapel dupa 12 luni"
CEO Pfizer, Albert Bourla /Foto: Heptaphoto

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat ca persoanele vaccinate vor "avea probabil" nevoie de o doza de rapel a unui vaccin Covid-19 in termen de 12 luni de la vaccinarea completa. Comentariile sale au fost facute publice joi, 15 aprilie, dar au fost inregistrate pe 1 aprilie, informeaza CNBC.com.

Albert Bourla a spus ca este posibil ca oamenii sa fie nevoiti sa se vaccineze impotriva coronavirusului anual.

"Un scenariu probabil este acela ca va fi probabil necesitatea unei a treia doze, undeva intre sase si 12 luni si apoi de acolo, va exista o revaccinare anuala, dar toate acestea trebuie confirmate. Si, din nou, variantele vor juca un rol cheie ", a declarat el pentru Bertha Coombs de la CNBC in timpul unui eveniment cu CVS Health.

"Este extrem de important sa suprimam grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus", a spus Bourla.

Declaratiile sale vin dupa ce CEO-ul Johnson Johnson, Alex Gorsky, a declarat pentru CNBC in februarie ca este posibil ca oamenii sa fie nevoiti sa se vaccineze impotriva Covid-19 anual, la fel ca vaccinurile gripale sezoniere.

Cercetatorii inca nu stiu cat dureaza protectia impotriva virusului dupa ce cineva a fost complet vaccinat.

Pfizer a declarat la inceputul acestei luni ca vaccinul sau Covid-19 a fost cu peste 91% eficient in protejarea impotriva coronavirusului si cu mai mult de 95% impotriva bolilor severe pana la sase luni dupa a doua doza.