Peste 590.000 de morti din cauza noului coronavirus in lume. Noi focare in China si Australia

Vineri, 17 Iulie 2020, ora 18:29
3799 citiri
Peste 590.000 de morti din cauza noului coronavirus in lume. Noi focare in China si Australia
Sursa: Pixabay

Noul coronavirus a ucis peste 590.000 de oameni in lume, relateaza AFP care prezinta noi bilanturi, noi masuri, fapte marcante si ultimele evolutii ale pandemiei covid-19 in lume.

BARCELONA REINTRA IN IZOLARE

Aproape patru milioane de locuitori ai aglomeratiei Barcelonei sunt indemnati de Guvernul regional "sa ramana acasa", mai putin in cazuri de prima necesitate, din cauza cresterii cazurilor de covid-19.

Autoritatile regionale au decis, de asemenea, sa inchida cinemtografele, teatrele, discotecile, sa interzica reuniunile de peste zece persoane, vizitele in azile de batrani si sa limiteze la 50% capacitatea barurilor si restaurantelor.

ISRAELUL REIMPUNE RESTRICTII

Guvernul israelian a decis sa inchida anumite locuri publice, "pentru a evita o izolare generala" din cauza numarului in crestere al noilor cazuri de covid-19 in tara.

De vineri seara si pana duminica dimineata, "magazinele (neesentiale), centrele comerciale, saloanele de coafura si de infrumusetare, bibliotecile, gradinile zoologice, piscinele, atractiile turistice si tramvaiele" sunt inchise.

Restaurantele urmeaza sa se limiteze la livrari si vanzari de luat acasa in timpul saptamanii, iar salile de sport urmeaza sa fie inchise pe o perioada nedeterminata.

UN MILION DE CAZURI IN INDIA

India depaseste pragul de un milion de cazuri, in pofida unei multiplicari a restrictiilor sanitare si reimpunerii izolarii in vederea opririi raspandirii epidemiei.

A treia tara din lume ca numar de contaminari, dupa Statele Unite si Brazilia, gigantul asiatic inregistra vineri 25.602 de morti la 1.003.832 de cazuri confirmate, potrivit datelor oficiale.

A doua cea mai populata tara din lume a inregistrat aproape 700 de morti din cauza covid-19 in 24 de ore.

NOU FOCAR IN CHINA

Cel putin cinci noi cazuri de covid-19 au fost descoperite la Urumqi, capitala regiunii Xinjiang, o vasta regiune in nord-vestul Chinei in care traieste minoritatea musulmana uigura, ceea ce alimenteaza temeri cu privire la o accelerare a contaminarilor.

Metropola cu 3,5 milioane de locuitori si-a inchis metroul, iar legaturile aeriene au fost reduse drastic vineri.

Prima tara afectata de virus in 2019, China a reusit sa opreasca in mod considerabil contagiunea, care a scazurt in ultimele saptamani la o mana de noi cazuri pe zi.

ACCELERARE A CAZURILOR LA MELBOURNE

Al doilea cel mai important oras din Australia, Melbourne (sud-est) a inregistrat peste 400 de cazuri de covid-19 in 24 de ore - un record de la sfarsitul lui martie, in pofida unei reimpuneri a izolarii in urma cu peste o saptamana.

"Nu am depasit criza, din contra", a declarat Brett Sutton, insarcinat cu Sanatatea in statul Victoria, a carei capitala este Melbourne.

Dupa ce insula-continent a reusit anterior sa controleze epidemia, Melbourne inregistreaza de la jumatatea lui iunie o accelerare.

PESTE 590.000 DE MORTI

Pandemia s-a soldat cu cel putin 590.000 de morti, potrivit unui bilant intocmit de AFP vineri, la ora 12.00 GMT (15.00, ora Romaniei), din surse oficiale.

Peste 13,8 milioane de cazuri au fost diagnosticate in mod oficial in 196 de tari si teritorii.

Statele Unite sunt cea mai afectata tara - cu 138.360 de decese -, urmate de Brazilia (76.688 de morti), Regatul Unit (45.119), Mexic (37.574) si Italia (35.017 de morti).

Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
Egiptul, îngrijorat de consecințele iminentei operațiuni israeliene în Rafah. ”Respingem migrarea forţată a palestinienilor de pe pământurile lor”
Egiptul, îngrijorat de consecințele iminentei operațiuni israeliene în Rafah. ”Respingem migrarea forţată a palestinienilor de pe pământurile lor”
Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a reiterat joi, 25 aprilie, poziţia fermă a ţării sale împotriva strămutării palestinienilor din Fâşia Gaza vecină, în timp ce operaţiunea...
#covid, #coronavirus, #pandemie, #Australia, #Israel , #Australia