Peste 100 de civili au fost ucisi intr-o explozie la Mosul

Joi, 23 Martie 2017, ora 17:36
3166 citiri
Peste 100 de civili au fost ucisi intr-o explozie la Mosul
Foto: Arhiva Hepta.ro

Peste 100 de civili au fost ucisi intr-o puternica explozie produsa intr-un cartier rezidential din Mosul, in nordul Irakului.

Conform lui Mohammed al-Jabouri, comandant in campania irakiana de recucerire a orasului Mosul din mainile Statului Islamic, au fost gasite 108 cadavre, transmite, joi, DPA, citand un comandant militar si o asociatie de activisti.

Informatia cu privire la explozie, despre care se crede ca a avut loc miercuri, a aparut abia joi.

Potrivit lui Al-Jabouri, explozia s-a produs in zona al-Jadida, aproape de partea vestica a orasului, la origine aflandu-se mine amplasate de jihadistii Statului Islamic.

Platforma de activism independenta Mosul Eye a indicat un bilant de 130 de victime, printre care femei si copii, rezultat in urma unei duble explozii. In acea zona au tras cu rachete si fortele politiei federale irakiene, a precizat aceeasi sursa.

Orasul Mosul, al doilea ca marime din Irak, este principalul fief al Statului Islamic in aceasta tara.

Citeste si Oficial american: Jihadistii Statului Islamic din Mosul vor muri

Din 19 februarie, armata irakiana inainteaza dinspre sudul orasului, reusind sa cucereasca mai multe cartiere din mainile Statului Islamic.

Aceasta inaintare constituie faza a doua a operatiunii lansate la 17 octombrie 2016 de catre fortele irakiene sprijinite de coalitia internationala sub comandament american.

Obiectul este preluarea in totalitate a controlului asupra orasului Mosul, cucerit in iunie 2014 de organizatia ultraradicala sunnita in cursul unei ofensive-fulger care i-a permis sa se instaleze in zone vaste din teritoriul irakian la vest si nord de Bagdad.

Vezi si:

  • Primul atac chimic in Mosul: 12 civili au fost raniti, inclusiv un bebelus
  • Cum arata batalia din Mosul pe Facebook: Fotografii din mijlocul razboiului si selfie-uri din avioane F-16 (Galerie foto)
  • Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
    Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
    Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
    Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
    Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
    România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
    #morti atac Mosul, #morti atac Mosul Irak , #Irak