Persoanele decedate in urma cutremurului din Indonezia au inceput sa fie inhumate intr-o groapa comuna

Luni, 01 Octombrie 2018, ora 17:27 2747 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Voluntarii au inceput sa ingroape victimele cutremurului urmat de tsunami din Indonezia - soldat cu 844 de morti - intr-o groapa comuna.

Astfel, pe dealurile deasupra orasului Palu, voluntarii umpleau o groapa comuna si se pregateau sa ingroape sute de victime, aduse cu mai multe camionete, relateaza martorii.

Din cauza lipsei de echipament, autoritatile au dificultati in a ajunge la supravietuitorii care sunt inca prinsi in ruinele cladirilor. Unii supravietuitori au jefuit magazine si au luat mancare, apa si combustibil, spunand ca nu mai au provizii, in timp ce transporturile cu alimente sau cu obiecte de necesitate sunt escortate de Politie, pentru a se asigura ca nu sunt furate, scrie Reuters.

Duminica seara, presedintele Joko Widodo a autorizat primirea de ajutor international si a facut apel la echipajele de urgenta sa lucreze "zi si noapte" pentru a gasi supravietuitorii captivi.

De asemenea, Politia a informat ca in jur de 1.200 de detinuti au evadat din trei inchisori din regiune.

Cu o magnitudine de 7,5, potrivit Institutului american de geofizica USGS, cutremurul care a avut loc pe Sulawesi vineri, imediat inainte de ora 11.00 GMT (14.00, ora Romaniei), a fost mai puternic decat seria de cutremure care a afectat Indonezia in august si s-a soldat cu peste 500 de morti si aproximativ 1.500 de raniti pe Insula Lombok, care se invecineaza cu Bali. Un val s-a declansat la putin timp dupa aceea pe coasta de langa Palau.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule si insulite s-a format prin convergenta a trei mari placi tectonice - indo-pacifica, australiana si eurasiatica - si se afla pe Cercul de Foc al Pacificului, o zona cu o activitate seismica puternica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News