Lipsa alimentelor, următoarea criză care va lovi consumatorii. ”Pandemia, combinată cu o rată scăzută de vaccinare au dus la reapariţia problemei”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 23:102478 citiri
Lipsa alimentelor, următoarea criză care va lovi consumatorii. ”Pandemia, combinată cu o rată scăzută de vaccinare au dus la reapariţia problemei”
Blocarea lanțului de aprovizionare duce la creșterea prețurilor FOTO mohawkglobal.com

Blocarea lanţului global de aprovizionare duce la creșterea prețurilor pentru consumatori şi provoacă penurii care nu vor dispărea prea curând.

La mai bine de un an şi jumătate după ce pandemia de coronavirus a schimbat complet viaţa cotidiană, alimentele de bază din magazinele şi restaurantele americane cad din nou victime penuriilor şi întârzierilor.

"Nu mi-am imaginat că în octombrie 2021 vom vorbi despre problemele lanţurilor de aprovizionare, dar este o realitate", a afirmat Vivek Sankaran, CEO al Albertsons Cos., care a exprimat nemulţumirile multor comercianţi. "Şi în orice zi este ceva lipsă în magazinele noastre şi este la nivel de categorie".

În Denver, defecţiunile de la echipamentele unui furnizor de lapte au afectat transporturile cutiilor, pe lângă probleme la aprovizionarea cu cereale sau suc.

"Ne chinuim cu problemele de la lanţurile de aprovizionare pentru diferite produse, de la începerea şcolii", a precizat Theresa Hafner, director executiv al serviciilor alimentare de la Denver Public Schools.

În Chicago, o cooperativă de producători a rămas fără anumite produse din cauza a doi distribuitori care nu au trimis comenzile complete în ultimele săptămâni.

„La începutul pandemiei, cumpărăturile haotice alimentate de panică au fost principala cauză pentru situaţiile în care nu se mai găseau produse pe stoc. Deşi industria alimentară şi-a revenit în mare parte, problema pandemiei, combinată cu o rată scăzută de vaccinare la nivel global şi cu un număr de infectări în creştere au dus la reapariţia problemei”, a subliniat Talia McCarthy, manager general al unor lanţuri de magazine.

Experţii agenţiei internaţionale de rating Moody’s avertizează că situaţia urmează să se înrăutăţească, în parte, pentru că nu există un efort global coordonat pentru a susţine funcţionarea optimă a reţelei mondiale de transport şi logistică.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News