Pentagonul va avea un birou de analiză a OZN-urilor. Îngrijorările care au stat la baza deciziei

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 23:502550 citiri
Pentagonul va avea un birou de analiză a OZN-urilor. Îngrijorările care au stat la baza deciziei
OZN filmat de Marina SUA FOTO greekreporter

Pentagonul a anunţat înfiinţarea ”Grupului de sincronizare privind identificarea şi gestionarea obiectelor aeriene” (AOIMSG), un birou însărcinat să adune şi să analizeze toate informaţiile despre obiecte zburătoare neidentificate (OZN) observate de diverse arme din cadrul armatei americane, relatează AFP.

AOIMSG înlocuieşte ”Celula de lucru cu privire la fenomene aeriene neidentificate”, înfiinţată în august 2020 şi încrednţată atunci Marinei americane (US Navy), a anunțat, într-un comunicat publicat în noaptea de marţi spre miercuri, Departamentul american al Apărării.

Biroul se va afla în subordinea subsecretarului Apărării însărcinat cu Informaţiile şi Securitatea, un lucru care arată că, pentru militarii americani, ”fenomenele aeriene neidentificate” nu provin de la omuleţi verzi, ci mai degrabă de la adversari ai Statelor Unite.

Washingtonul este îngrijorat de capacităţile de spionaj al Chinei cu ajutorul unor drone sau alte mijloace aeropurtate.

Viitorul director al AOIMSG, care nu a fost încă numit în funcţie, urmează să sincronizeze activităţile în acest domeniu ale diverselor arme din cadrul Armatei şi Serviciilor de informaţii americane.

Anul trecut, Pentagonul a difuzat trei înregistrări video ale unor piloţi din cadrul Marinei - una din noiembrie 2004, iar alte două din ianuarie 2015 - care surprind întâlniri în zbor cu ”fenomene aeriene neidentifcate”. Într-una dintre înregistrări apare un obiect de formă alungită care se deplasează rapid şi care, la câteva secunde după ce a fost reperat de către unul dintre senzorii de la bordul aeronavei US Navy, dispare în urma unei accelerări bruște. În altă înregistrare apare un obiect deasupra unor nori, iar pilotul se întreabă dacă este o dronă.

Sursa:NEWS.RO
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News