Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, spitalizat în SUA

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 07:16
3630 citiri
Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, spitalizat în SUA
Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu I/ FOTO captura Youtube

Arhiepiscopul şi Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I a fost internat în spital în timpul vizitei sale în Statele Unite. Patriarhul de 81 de ani se simte bine, a informat duminică arhidioceza ortodoxă greacă a Americii într-un comunicat.

Bartolomeu I s-a simţit rău înainte de o slujbă la Catedrala Sfintei Sofia din Washington "din cauza zborului lung şi a programului evenimentelor după sosire", potrivit comunicatului.

La recomandarea medicului său, el urma să petreacă noaptea la Spitalul Universitar George Washington din Washington pentru a fi ţinut sub observaţie.

Bartolomeu I urmează să fie externat luni. Vizita sa în SUA a început sâmbătă şi va continua până la 3 noiembrie, mai scrie dpa.

Patriarhul Bartolomeu s-a născut în anul 1940, în insula Imvros (Gökçeada, pe teritoriul actual al Turciei).

A studiat la Seminarul de la Halki (Istanbul), la Universitatea Gregoriană din Roma, la Institutul Ecumenic de la Bossey (Elveţia) şi la Universitatea din Munchen (Germania).

În anul 1961 a fost hirotonit diacon de către Mitropolitul Meliton de Calcedon. În anul 1969 a fost hirotonit preot de către Patriarhul Ecumenic Atenagora devenind, după trecerea la cele veşnice a acestuia, principalul colaborator al succesorului său, Patriarhul Dimitrie I. În anul 1973 a fost hirotonit arhiereu, cu titlul de Mitropolit al Filadelfiei, iar în 1990, după mutarea la Domnul a mitropolitului Meliton, devine Mitropolit de Calcedon şi decan al Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice.

În anul 1991, după trecerea la cele veşnice a Patriarhului Ecumenic Dimitrie I este ales, în unanimitate, în demnitatea de Patriarh Ecumenic, la vârsta de 51 de ani. Întronizarea sa a avut loc în data de 2 noiembrie a aceluiaşi an.

Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
#Patriarh, #Constantinopol, #Bartolomeu I, #vizita, #SUA, #spitalizare , #stiri externe