Molnupiravir, pastila anti-Covid de la Merck, are o eficiență de doar 30% împotriva spitalizărilor și deceselor

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 17:29 2457 citiri
Merck a depus o cerere de autorizare în SUA pentru Molnupiravir pe 11 octombrie FOTO Pixabay

Pastila anti-Covid de la Merck, Molnupiravir, are o eficiență mai scăzută în reducerea spitalizărilor și deceselor, după o actualizare de date, față de cum arătau datele inițiale.

Producătorul a anunțat că tratamentul are o eficiență de doar 30%, pe baza datelor de la peste 1.400 de pacienți, față de 50%, pe baza datelor de la 775 de pacienți, cât arătau datele din octombrie, scrie Reuters.

Datele cu privire la pilula Pfizer au arătat o reducere cu 89% a riscului de spitalizare sau deces produse de coronavirus, comparativ cu un placebo.

Merck a depus o cerere de autorizare în SUA pentru Molnupiravir pe 11 octombrie, în urma datelor intermediare.

Compania a declarat vineri că datele despre molnupiravir, dezvoltat împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, au fost transmise Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA înainte de o întâlnire a consilierilor săi experți de marți.

„Continuăm să credem că guvernele vor continua să comande atât Molnupiravirul de la Merck, cât și Paxlovid de la Pfizer, având în vedere inițial prevalența tot mai mare și îngrijorările legate de rezistența” la vaccinuri, a spus analistul Citi, Andrew Baum.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News