Parlamentar rus: Ianukovici poate avea soarta lui Litvinenko, pentru ca stie secretele lui Putin

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 22:214945 citiri
Parlamentar rus: Ianukovici poate avea soarta lui Litvinenko, pentru ca stie secretele lui Putin
Foto: euromaidan2013

Un parlamentar rus este de parere ca fostul presedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, cunoaste multe informatii importante despre Rusia si presedintele rus, Vladimir Putin, asa ca nu va fi extradat Ucrainei. Mai mult, ar putea avea soarta spionului KGB Alexandr Litvinenko, otravit la Londra in urma cu mai multi ani.

"Cred ca Ianukovici si Putin vorbeau nu numai despre Crimeea sau Donbas, ci despre Europa si lume. Asadar, Ianukovici este valoros Rusiei pentru ca are informatii sensibile si Rusia nu il va ceda", a spus parlamentarul Viktor Ciumak, la Channel 5, potrivit publicatiei Glavcom.

Deputatul a aratat ca Ianukovici se poate astepta la soarta lui Litvinenko. "Cand Litvinenko a inceput sa dea din informatiile pe care le avea si l-a acuzat pe Putin de crime, nu a mai fost necesar. Acelasi lucru s-ar putea intampla si cu Ianukovici", a aratat Ciumak.

Ianukovici este cautat in Ucraina pentru moartea a peste 100 de protestatari si pe numele sau a fost emis mandat de arestare. El a fugit in Rusia in februarie anul trecut, la presiunea protestelor de strada pro-europene.

Fostul presedinte ucrainean a admis, intr-o iesire publica, greseala de a invita trupele ruse in Crimeea si, cu lacrimi in ochi, a promis ca va negocia cu presedintele rus, Vladimir Putin, pentru reintoarcerea peninsulei la Ucraina.

Ianukovici vrea Crimeea inapoi in Ucraina: Este o tragedie majora!

Presedintele rus, Vladimir Putin, a precizat ca Ianukovici a cerut Rusiei sa trimita trupe in Crimeea pentru a proteja cetatenii rusi de acolo. Multi ucraineni considera ca acest gest al lui Ianukovici este o tradare. Trupele ruse au ocupat rapid peninsula sub acest pretext, Crimeea a organizat cu succes un referendum pentru alipirea la Rusia, si Federatia Rusa a anexat prompt peninsula la Marea Neagra, spre consternarea comunitatii internationale si a Ucrainei.

A.I.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ianukovici nu stie secretele lui Putin