Papa Francisc face apel la pace si trezirea constiintei in mesajul de Craciun: Exista intuneric in inimile oamenilor

Miercuri, 25 Decembrie 2019, ora 15:26
3205 citiri
Papa Francisc face apel la pace si trezirea constiintei in mesajul de Craciun: Exista intuneric in inimile oamenilor
Foto: captura video

Papa Francisc a cerut miercuri speranta "pentru intregul continent latino-american unde mai multe tari trec printr-o perioada de agitatie sociala si politica" si de incurajare pentru poporul venezuelean atat de incercat de tensiuni, in traditionalul sau mesaj Urbi et Orbi pronuntat de Craciun.

Prezent in balconul logiei centrale a bazilicii San Pietro, papa Francisc si-a dedicat mesajul de Craciun conflictelor si nedreptatilor din lume.

Papa Francisc si-a inceput mesajul observand ca exista "intuneric" in inimile oamenilor, in relatiile personale si in familii, precum si in conflictele economice, geopolitice si ecologice, dar a adaugat ca "mai mare este lumina lui Iisus".

Suveranul pontif a regretat ca mai multe natiuni ale continentului latino-american trec printr-o perioada de agitatie sociala si politica si a incurajat aceasta regiune in eforturile sale de a favoriza "justitia si reconcilierea" si a lansat un apel la depasirea "numeroaselor forme de saracie care sunt o ofensa pentru demnitatea oricarei persoane".

In fata a sute de persoane reunite in Piata San Pietro, el a evocat "multimea de copii care se confrunta cu conflictele din Orientul Mijlociu si din alte tari ale lumii".

Exprimandu-si durerea fata de tragedia poporului sirian, "care inca nu vede incheierea ostilitatilor ce devasteaza tara in acest deceniu", papa si-a exprimat speranta in trezirea "constiintei oamenilor". El a lansat "guvernelor si comunitatii internationale apelul de garanta securitatea si coexistenta pasnica a popoarelor din regiune" ale caror suferinte trebuie sa inceteze.

Papa argentinian a adresat un gand de sprijin si poporului libanez pentru a putea iesi din criza actuala si "sa-si redescopere vocatia de a deveni un mesager al libertatii si al coexistentei armonioase pentru toti".

In traditionalul sau tur al zonelor de conflict din intreaga lume, papa Francisc a subliniat ca locuitorii planetei "asteapta zile de pace si securitate, evocand totodata tensiunile din Irak si "criza grava umanitara din Yemen".

Sfantul parinte si-a exprimat de asemenea speranta de a vedea Ucraina ajungand "la solutii concrete pentru o pace durabila".

Evocand continentul african unde domnesc "violentele, calamitatile naturale si urgentele medicale", papa si-a exprimat dorinta de "a aduce alinare tuturor celor care sunt persecutati din cauza credintei lor, mai ales misionarilor si victimelor rapirilor".

Papa Francisc si-a incheiat mesajul cu o urare de pace pentru populatiile care traiesc in regiunile orientale din Republica Democratica Congo, devastata de conflictele persistente".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Papa francisc mesaj Craciun 2019 pace , #Papa