Mai multi detinuti si refugiati l-au insotit pe Papa Francisc la Sfanta Liturghie

Duminica, 11 Aprilie 2021, ora 19:53
3181 citiri
Mai multi detinuti si refugiati l-au insotit pe Papa Francisc la Sfanta Liturghie
Papa Francisc FOTO: Captura video Facebook

Papa Francisc a celebrat duminica Sfanta Liturghie in biserica "Santo Spirito in Sassia", in afara Vaticanului, nu departe de Piata Sf. Petru, unde a fost insotit de mai multi detinuti, refugiati si un grup de asistenti medicali, cu ocazia sarbatorii Milostivirii Divine.

Slujba s-a derulat in fata unei adunari reduse, de aproximativ 80 de persoane, din cauza restrictiilor legate de pandemia provocata de coronavirus. Anul trecut, cu ocazia acestei sarbatori instituite in 2000 de Papa Ioan Paul al II-lea, Francisc a celebrat o mesa fara credinciosi, aminteste AFP.

Anul acesta, au fost prezenti detinuti din doua inchisori din Roma, precum si de la un centru de detentie pentru tineri, refugiati din Siria, Nigeria si Egipt, precum si asistente medicale dintr-un spital din apropiere, inclusiv calugarite.

In omilia sa, liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din lume a subliniat importanta pentru crestini de a nu ramane indiferenti fata de cei din jur.

"Sora si frate, vrei o dovada ca Dumnezeu a atins viata ta? Vezi daca te apleci asupra ranilor celorlalti", a spus papa, citat de Vatican News. "Sa nu ramanem indiferenti. Sa nu traim o credinta pe jumatate, care primeste si nu da, care primeste darul dar nu se face dar. Am fost milostiviti: sa devenim milostivi", a adaugat el.

" target="_blank">Papa in varsta de 84 de ani, care a fost vaccinat impotriva COVID-19 inainte de calatoria sa in Irak la inceputul lunii martie, nu a purtat masca de protectie in timpul slujbei, la fel ca si cei care au citit din Biblie. Toate celelalte persoane din biserica, inclusiv copiii din cor si alti preoti, aveau fata acoperita cu masca si pastrau distanta.

Dupa slujba, insa, s-au dus la papa, in primul rand pentru a-l atinge. Francisc a strans mana multor oameni si i-a lasat sa-i sarute mainile, in ciuda pandemiei de coronavirus care inca face ravagii in Italia, scrie DPA.

Restrictiile stricte de contact sunt in general inca in vigoare in Italia din cauza pandemiei provocate de coronavirus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Papa Francisc, #liturghie, #Vatican, #detinuti, #refugiati , #Papa
Comentarii