Papa avertizeaza asupra ''spiralei mortii'' in confruntarile dintre Israel si palestinieni

Duminica, 16 Mai 2021, ora 15:28
3597 citiri
Papa avertizeaza asupra ''spiralei mortii'' in confruntarile dintre Israel si palestinieni
Suveranul Pontif a lansat un apel la calm FOTO Hepta

Papa Francisc a avertizat duminica asupra "spiralei mortii si a distrugerii" in confruntarile din Orientul Mijlociu, considerand drept "teribila si inacceptabila" pierderea de vieti nevinovate in acest conflict, relateaza AFP.

O solutie trebuie gasita "cu ajutorul comunitatii internationale" pentru a pune capat acestui "crescendo de ura si violenta care constituie o rana grava pentru fraternitate, dificila de vindecat daca nu se fac eforturi pentru dialog", a declarat papa la rugaciunea sa duminicala Angelus.

"Numeroase persoane au fost ranite si multi nevinovati au murit. Printre ei, exista si copii si acest lucru este teribil si inacceptabil", a declarat suveranul pontif in varsta de 84 de ani.

"Imi pun intrebarea: unde vor duce ura si razbunarea? Credem cu adevarat ca vom construi pacea distrugandu-l pe celalalt?", a intrebat pontiful argentinian, care a lansat in Piata Sfantul Petru "un apel la calm si la cei care au responsabilitatea de a inceta zgomotul armelor si a lua drumul pacii, si cu ajutorul comunitatii internationale".

Inainte de traditionalul Angelus, papa a oficiat o slujba speciala pentru Myanmar in cursul diminetii.

In cursul acestei slujbe, el si-a reiterat apelurile la incetarea varsarii de sange in aceasta tara confruntata o reprimare violenta a civililor de catre un regim militar, facand apel la poporul din Myanmar sa nu-si piarda speranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
Care este cea mai importantă armă a Iranului
Care este cea mai importantă armă a Iranului
Principalele arme ale Iranului nu sunt bombele atomice. În ciuda fricii internaționale, țara nu a dezvoltat niciodată un arsenal nuclear. Cea mai puternică armă a regimului de la Teheran...
#Papa Francisc, #razboi, #conflict Israel Palestina , #Israel Palestina