Oraș întreg acoperit de nisip în câteva secunde. „Nu se mai vede Soarele!”

Marti, 27 Iulie 2021, ora 15:183098 citiri
Oraș întreg acoperit de nisip în câteva secunde. „Nu se mai vede Soarele!”
Furtuna de nisip a făcut ravagii în doar câteva minute FOTO captură Twitter/ WatchTower

Un nor uriaş de nisip, înalt de 100 de metri, a „înghiţit” în câteva minute parcuri, locuinţe şi imobile în Dunhuang, un oraş chinez situat pe vechiul Drum al Mătăsii, în provincia Gansu, în apropiere de deşertul Gobi.

Dunhuang, un oraş cunoscut prin bogata sa istorie, a fost traversat duminică, 25 iulie, de un nor impresionant de culoarea brun-ocru.

Un locuitor a declarat pentru publicaţia locală Jimu News că această furtună a venit brusc şi că a cuprins întregul oraş în doar cinci sau şase minute.

”Nu se mai vedea Soarele”, a declarat el, subliniind că Dunhuang nu a mai fost afectat de vreun fenomen de acest fel de mai mulţi ani.

”La început, am fost înconjurat de o pulbere galbenă de la furtuna de nisip, iar apoi aceasta a devenit roşie şi în sfârşit neagră”, declară el.

Dunhuang este cunoscut prin Grotele Mogao - un ansamblu de capele şi fresce budiste, clasate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Furtunile de nisip sunt frecvente în această regiune primăvara, însă sunt mai rare vara, potrivit agenţiei de presă China News Service.