Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > stiri internationale
A   A   A

Belarus: Opozanta Maria Kolesnikova, inculpata pentru periclitarea securitatii nationale

Belarus: Opozanta Maria Kolesnikova, inculpata pentru periclitarea securitatii nationale
Sursa: HeptaPhoto
Lidera protestatarilor din Belarus Maria Kolesnikova, arestata saptamana trecuta, a fost inculpata pentru periclitarea securitatii nationale, relateaza dpa, citand comitetul national de investigatii.

Ea risca pana la cinci ani de inchisoare daca va fi gasita vinovata de aceasta acuzatie, in conformitate cu legea din Belarus.

Kolesnikova s-a angajat in "apeluri la actiuni menite sa pericliteze securitatea nationala a Republicii Belarus", a afirmat Comiteul de investigatii intr-un comunicat postat pe reteaua Telegram.

"Ea ramane in arest. O investigatie este in desfasurare", se mai mentioneaza in comunicat.

Kolesnikova este o aliata apropiata a liderei opozitiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit in Lituania luna trecuta, in toiul reprimarii violente a protestelor opozitiei.
Tihanovskaia s-a angajat intr-un interviu publicat marti seara sa-i asigure siguranta presedintelui Aleksandr Lukasenko daca acesta va demisiona si se va retrage pasnic.

Proteste zilnice au avut loc in Belarus de la alegerile prezidentiale de pe 9 august. In weekendul trecut, cel putin 100.000 de persoane s-au adunat pentru un mars de protest la Minsk.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 20:49

 Articol citit de 2805 ori

Citeste si: