OMS reduce la jumatate pretul testelor COVID-19 destinate tarilor in curs de dezvoltare

Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 16:15 2336 citiri
Pretul testelor pentru tarile africane va fi redus. Foto Hepta

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), prin intermediul programelor UNITAID si FIND, a anuntat vineri un acord care va reduce la jumatate pretul testelor COVID-19 pentru cele 250 de milioane de astfel de teste destinate tarile in dezvoltare si care vor fi produse in 2021, relateaza EFE.

Gratie acestui acord, pretul unui test se va reduce de la 5 la 2 dolari si jumatate si se va reusi acoperirea a 50% din nevoile tarilor cele mai vulnerabile.

In aceste tari se observa, nu doar o lipsa de teste pentru detectarea COVID-19, ci si a laboratoarelor unde acestea trebuie procesate.

De asemenea, o buna parte din populatiile acestor tari locuiesc departe de centrele medicale si au nevoie de resurse rapide pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 si sa evite calatoriile nenecesare.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este nevoie de aproximativ 500 de milioane de teste de diagnosticare pentru a acoperi nevoile tarilor in dezvoltare in anul 2021, dintre care 75% ar trebui alocate centrelor izolate.

In timp ce in tarile dezvoltate numarul testelor zilnice la fiecare 100.000 de persoane se ridica la 252, in tarile cu venituri mici numarul unor astfel de teste este de zece ori mai scazut, cu doar 24 de teste la 100.000 de persoane, noteaza OMS.

Seful OMS saluta reintoarcerea SUA in cadrul organizatiei: "Este o mare zi pentru sanatatea mondiala"

China si OMS ar fi putut actiona mari rapid la inceputul pandemiei COVID-19, conchide Grupul independent insarcinat cu evaluarea raspunsului la nivel mondial

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com