OMS sustine ca o legatura intre vaccinul AstraZeneca si formarea de cheaguri de sange este "plauzibila, insa nu confirmata"

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 21:08
Autor: Alina Toma
OMS sustine ca o legatura intre vaccinul AstraZeneca si formarea de cheaguri de sange este "plauzibila, insa nu confirmata"Foto: pixabay.com

O legatura intre vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca si aparitia unei forme rare de cheaguri sangvine este "plauzibila, insa nu confirmata", a declarat miercuri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), relateaza AFP.

"Sunt necesare studii specializate pentru a intelege pe deplin relatia potentiala dintre vaccinare si posibili factori de risc", au declarat specialistii OMS in domeniul vaccinurilor intr-un comunicat. De asemenea, ei subliniaza ca aceste fenomene "desi ingrijoratoare, sunt foarte rare".

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a anuntat miercuri ca a gasit o potentiala legatura intre vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca impotriva noului coronavirus si probleme rare de coagulare a sangelui la adultii care au fost inoculati cu acest ser. Cu toate acestea, agentia europeana subliniaza faptul ca beneficiile aduse de vaccinul AstraZeneca prevaleaza in continuare in fata riscurilor medicale.

EMA a precizat totodata ca nu a identificat niciun factor de risc specific pentru vaccinul AstraZeneca, estimand ca o explicatie plauzibila pentru cazurile rare de cheaguri sangvine ar putea fi un raspuns imun.

Totodata, Agentia Europeana pentru Medicamente a estimat ca formarea de cheaguri sangvine ar trebui listata ca un efect secundar "foarte rar" al vaccinului anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca.

 Articol citit de 1763 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Pauperovici
  08.04.2021, 01:10
  ce zice tedhros despre uiguri ?
  .
  Avantul_Propasirea
  07.04.2021, 22:44
  astia nu s-au saturat de trambitzarea minciunilor?
  deja sunt ridicoli...
  Nonpolitikon
  07.04.2021, 22:38
  Există vreo frecvență a anumitor grupe sanguine sau a altor elemente
  la care s-ar face cheaguri?
  asmvax
  07.04.2021, 23:04
  multe posibile cauze
  Epstein-Barr, destul de probabil.