Oficial NATO: Rusia trebuie sa anuleze anexarea Crimeii

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 14:41
3580 citiri
Oficial NATO: Rusia trebuie sa anuleze anexarea Crimeii
Foto: Digi 24

Adjunctul secretarului general al NATO pentru Diplomatie Publica, Kolinda Grabar-Kitarovic, spune ca Rusia trebuie sa anuleze anexarea Crimeii, din cauza incalcarii dreptului international si a integritatii teritoriale a Ucrainei.

"Mobilizarea unor forte militare si trimiterea lor in Ucraina nu va rezolva nimic. Aceasta criza trebuie rezolvata politic. De aceea, cerem Rusiei sa nu mai intretina aceasta criza, sa-si retraga trupele pe care le-a comasat de-a lungul frontierei cu Ucraina si la periferia estica a Aliantei, sa nu se mai amestece in problemele interne ale Ucrainei, sa nu-i mai sustina pe oamenii care au preluat controlul cladirilor guvernamentale din estul si sud-estul Ucrainei, sa anuleze procesul de anexare a Crimeii, referendumul ilegal care a dus la anexarea ilegala si care nu poate fi acceptata", spune oficialul NATO, intr-un interviu pentru Digi 24.

Mii de soldati rusi se afla la granita dintre Ucraina si R. Moldova

Ucraina fierbe: Odesa si-a declarat independent

Rusia anexeaza Crimeea. Putin: E o zona sfanta, ne-a fost furata

Aceasta a precizat ca ministrii de Externe ai Uniunii Europene, Ucrainei, Rusiei si Statelor Unite se vor intalni, joi, exprimandu-si speranta ca astfel Rusia "va coopera pe deplin si ca va exista un dialog intre Ucraina si Rusia pentru a rezolva orice alte probleme".

"Nu vrem sa inchidem usi si sa daramam puntile dialogului. Vrem sa continuam sa dialogam cu Rusia pentru ca, repet, credem ca singura solutie pentru aceasta criza este una politica", mai spune Kolinda Grabar-Kitarovic.

Google recunoaste anexarea Crimeii, dar doar pentru rusi

Totodata, oficialul considera ca extinderea NATO a fost "una dintre cele mai de succes initiative ale Aliantei".

"Pentru ca a extins o zona de pace si stabilitate si a fost benefica chiar si pentru Rusia, pentru ca a adus stabilitate la granitele sale. Din pacate, in prezent, perceptiile lor despre securitate amintesc de secolul al XIX-lea, nu de secolul XXI", mai afirma oficialul NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#NATO Rusia anexare Crimeea, #Rusia anulare anexare Crimeea , #NATO