Oficial: Avionul disparut de pe radar in Indonezia s-a prabusit in Marea Java. 62 de oameni se aflau la bord

Sambata, 09 Ianuarie 2021, ora 19:29
6266 citiri
Oficial: Avionul disparut de pe radar in Indonezia s-a prabusit in Marea Java. 62 de oameni se aflau la bord
Oamenii au gasit de-a lungul zilei mai multe resturi in mare FOTO Facebook/ Aeronews

Un avion al companiei Sriwijaya Air, cu 62 de persoane la bord, s-a prabusit sambata, 9 ianuarie, in Marea Java, la cateva minute dupa ce decolase din capitala indoneziana Jakarta, transmite Reuters.

Avionul, un model Boeing 737-500, zbura spre Pontianak (Kalimantanul de Vest) cand a disparut de pe sistemele radar la scurt timp dupa decolarea de la Jakarta, in jurul orei locale 14:30 (7:30 GMT). Decolarea fusese amanata cu 30 de minute din cauza ploii abundente.

Ministrul indonezian al transporturilor Budi Karya a declarat intr-o conferinta de presa ca 62 de persoane, printre care 12 membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului ce efectua zborul SJ-182. Potrivit website-ului detik.com, Budi Karya a afirmat ca avionul a cazut langa insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroport.

Comitetul de siguranta al Ministerului Transporturilor indonezian a precizat ca toti cei aflati la bordul avionului erau cetateni indonezieni.

Directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, a precizat ca starea tehnica a avionului era buna. Aeronava Boeing 737-500 era in functiune de 27 de ani.

O purtatoare de cuvant a grupului Boeing a declarat ca monitorizeaza situatia si lucreaza pentru strangerea mai multor informatii.

Sistemul de monitorizare al traficului aerian Flightradar24 a anuntat ca avionul a decolat la ora locala 14:36 (07:36 GMT) si a urcat pana la altitudinea de 10.900 de picioare in patru minute. Apoi, aeronava a inceput sa coboare brusc si a incetat sa transmita date 21 de secunde mai tarziu.

O purtatoare de cuvant a Ministerului Transporturilor indonezian a afirmat ca turnul de control de la aeroportul international Sukarno-Hatta l-a intrebat pe pilot, cu numai cateva secunde ca avionul sa dispara de pe radare, de ce aeronava se indreapta spre nord-vest in loc sa urmeze traseul obisnuit.

Deocamdata nu exista informatii legate de motivul care a cauzat zborul descendent brusc al avionului.

Posturile de televiziune indoneziene au transmis imagini cu presupuse parti ale epavei avionului. ''Am gasit cabluri, o bucata de blugi si piese metalice in apa'', a declarat Zulkifli, o oficialitate indoneziana din domeniul securitatii, pentru CNNIndonesia.com.

Autoritatea nationala americana pentru siguranta transporturilor (USNSTB) va participa automat la ancheta lansata de autoritatile indoneziene, intrucat avionul in cauza a fost proiectat si construit in SUA.

Fondata in 2003, compania Sriwijaya Air opereaza in general zboruri interne in Indonezia. Compania are un istoric solid privind siguranta aeriana, fara a se inregistra victime in cele patru incidente consemnate in baza de date a Retelei privind siguranta aviatiei (ASN).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#avion prabusit, #avion indonezian disparut, #marea java, #Sriwijaya Air , #Indonezia