Obezitatea a devenit o amenintare la adresa securitatii SUA

Sambata, 01 Mai 2010, ora 14:03
1970 citiri
Obezitatea a devenit o amenintare la adresa securitatii SUA

Cel putin noua milioane de tineri - 27% dintre americanii cu varste cuprinse intre 17 si 24 de ani - sunt supraponderali si din aceasta cauza nu pot servi in armata, potrivit unor date ale fortelor militare americane preluate intr-un articol Washington Post scris de doi fosti sefi de Stat Major.

Datele de la Centrul de control si prevenire a bolilor arata ca nivelul de obezitate in randul tinerilor adulti a crescut dramatic. Din 1998 pana in 2008, numarul statelor in care peste 40% dintre tinerii adulti sunt supraponderali a crescut de la 1 la 39.

Obezitatea a devenit principalul motiv medical pentru care tinerii recruti sunt respinsi. Din 1995, proportia potentialilor recruti care nu au trecut de testul medical din gauza problemelor de greutate a crescut cu aproape 70%.

Mai mult de 130 de generali, armirali si alti militari in retragere cer acum Congresului sa adopte o noua legislatie privitoare la alimentatia copiilor, avand in vedere ca cercetatorii de la mai multe universitati au scris ca o implicare mai mare in programele federale de alimentatie "ar putea fi cel mai eficient instrument pentru combaterea obezitatii la copii".

Militarii cer ca scolile sa dispuna de resurse pentru a le oferi copiilor mai multe fructe, legume, precum si produse cu un nivel scazut de zahar, sodiu, grasime si calorii in cantinele scolilor. Pasii sunt necesari si din perspectiva financiara, avand in vedere ca SUA dau cel putin 75 de miliarde de dolari pe an pe cheltuieli medicale legate de obezitate.

John Shalikashvili si Hugh Shelton, cei doi fosti sefi de Stat Major interarme, cer Congresului, in articolul din Washington Post, scoaterea din scoli a produselor de fast food si a bauturilor cu multe calorii, cresterea cu un miliard de dolari pe an, timp de zece ani, a finantarii programelor pentru alimentatie, standarde mai ridicate pentru alimentele servite in scoli, precum si dezvoltarea de strategii bazate pe studii medicale, care sa fie implementate in scoli si sa ajute parintii si copiii sa adopte un stil de viata mai sanatos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#obezitate amenintare securitate nationala SUA, #tineri obezi SUA , #Washington