O "vaduva neagra" si un rebel islamist, posibili autori ai atentatului din Rusia

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 14:10
5774 citiri
O "vaduva neagra" si un rebel islamist, posibili autori ai atentatului din Rusia
Foto: Siberian Times

Anchetatorii rusi au stabilit intr-o prima faza ca femeia kamikaze care a declansat explozia duminica in gara centrala din Volgograd ar fi Oksana Aslanova (foto), o "vaduva neagra" in varsta de 26 de ani, care a fost casatorita cu doi rebeli, dar ancheta ar putea conduce la alte concluzii finale.

Capul insangerat al femeii a fost gasit duminica seara la locul producerii exploziei, relateaza Siberian Times, dar anchetatorii au stabilit ca ea a avut cel putin un complice barbat.

Conform corespondentilor RT, degetul unui barbat ar fi fost gasit in declansatorul unei grenade, ceea ce ar putea conduce la alte concluzii.

Astfel, conform corespondentilor RT, care transmit live principalele informatii si evenimente legate de cele doua tragedii care au insangerat Volgogradul, atentatorul sinucigas din gara centrala ar fi Pavel Pechenkin, membru din vara lui 2012 al unei grupari rebele din Dagestan si convertit la islamism sub numele de Ansar ar-Rusi.

Informatia nu este confirmata oficial, dar conform Interfax, tatal barbatului ar fi fost chemat sa dea o proba de sange pentru a putea fi efectual testul ADN care va stabili identitatea atentatorului.

In ceea ce o priveste pe Oksana Aslanova, aceasta a fost casatorita de doua ori cu rebeli, ambii ucisi de fortele ruse. De asemenea, ea a fost prietena si cu femeia kamikaze care s-a aruncat in aer in luna octombrie, intr-un autobuz plin cu studenti. Aslanova se afla de doi ani pe lista cu cele mai cautate persoane din Rusia.

RT.com relateaza ca trei militanti rebeli, care planuiau alte atacuri teroriste cu ocazia Anului Nou, au fost ucisi de trupele de securitate ruse. Cei trei, printre care un lider, au fost prinsi si omorati luni in Caucazul de Nord, ei aflandu-se pe lista celor mai cautati criminali.

Un bilant provizoriu al celor doua atentate teroriste produse duminica si luni in Volgograd arata ca 32 de oameni au murit si peste 72 au fost raniti, multi dintre ei fiind in stare critica.

Un nou atentat in Rusia: zeci de morti si raniti dupa o explozie intr-un troleibuz in Volgograd

Conform RT.com, identitatea celor ucisi in gara centrala a fost stabilita pana la ora transmiterii acestei stiri, fiind vorba despre 12 barbati si 5 femei.

Autoritatile s-au mobilizat pana la cel mai inalt nivel. In timp ce serviciile de urgenta fac tot posibilul sa salveze vietile ranitilor, o parte dintre ei fiind transportati in Capitala, peste 600 de locuitori din Volgograd s-au prezentat voluntar la unitatile sanitare pentru a dona sange.

Directorul FSB a fost trimis de presedintele Putin la Volgograd. De asemenea, a fost prelungita cu 48 de ore, incepand de luni, perioada de doliu in regiunea Volgograd, perioada stabilita initial de miercuri pana vineri.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#vaduva neagra Rusia Volgograd, #atentat terorist Volgograd , #Rusia