O eleva de clasa a sasea din SUA a facut ravagii cu arma la scoala. Trei persoane au fost ranite

Vineri, 07 Mai 2021, ora 11:13
3019 citiri
O eleva de clasa a sasea din SUA a facut ravagii cu arma la scoala. Trei persoane au fost ranite
Anul trecut, peste 43.000 de oameni au fost ucisi in Statele Unite cu arme de foc SURSA FOTO: Pixabay

O eleva de clasa a sasea a folosit o arma de foc in colegiul in care invata, la Rigby, in Idaho si a ranit trei persoane - doi elevi si un angajat. Minora a fost dezarmata de o profesoara, apoi a fost arestata de politie.

Atacatoarea, o eleva la acest colegiu din oraselul Rigby, a fost arestata de politie, care nu i-a dezvaluit nici identitatea si nici varsta.

Elevii de clasa a sasea au in general 11-12 ani.

"O eleva de clasa a sasea a luat o arma de mana intr-un rucsac (joi), catre ora (locala) 9.08 (18.18, ora Romaniei). Ea a tras mai multe gloante inauntrul institutiei si a ranit trei persoane.. Doua dintre ele sunt elevi, iar una este un angajat al institutiei", a anuntat intr-o conferinta de presa seriful comitatului Jefferson, Steve Anderson.

El a subliniat ca ranile erau usoare si ca viata celor trei victime, transportate la spital, nu era in joc.

"In timpul atacului, o profesoara a dezermat eleva si a tinut-o pana cand au arestat-o fortele de ordine", a precizat seriful Anderson, fara sa poata spune motivatiile atacului armat al acestui copil.

Atacul a inceput in sala de la intrarea in colegiu si au continuat afara, a precizat el.

Atacurile armate, un flagel recurent in Statele Unite, relanseaza cu regularitate o dezbatere despre proferarea armelor de foc in tara, insa fara sa aiba loc progrese concrete.

Multi americani sunt foarte atasati de armele lor de foc si s-au precipitat sa cumpere arme de foc de la inceputul pandemiei covid-19, dar si la marile manifestatii antirasiste din primavara lui 2020 si la tensiunile electorale din toamna.

Anul trecut, peste 43.000 de oameni au fost ucisi in Statele Unite cu arme de foc, incluisv sinucideri, potrivit site-ului Gun Violence Archive.

Armele americane sunt deja în drum spre Ucraina. Rusia devine nervoasă
Armele americane sunt deja în drum spre Ucraina. Rusia devine nervoasă
Decizia de a aproba un nou pachet de ajutor pentru Ucraina a fost luată, iar transferul de sprijin a început deja. După ce Camera Reprezentanților din SUA a aprobat o rezoluție privind...
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
#SUA, #impuscaturi, #arme , #stiri externe