O dieta bogata in nutrienti si antioxidanti ar putea preveni sau chiar inversa efectele bolii Alzheimer

Duminica, 05 Iulie 2020, ora 06:30
8593 citiri
O dieta bogata in nutrienti si antioxidanti ar putea preveni sau chiar inversa efectele bolii Alzheimer
Foto: Pixabay

Cercetatorii de la University of Western Australia au descoperit ca o dieta bogata in nutrienti si antioxidanti ar putea preveni sau chiar inversa efectele bolii Alzheimer.

Studiul, publicat in Open Biology, a aratat ca o combinatie de antioxidanti in doze mari a putut preveni boala Alzheimer mai bine decat orice alt tratament disponibil momentan., noteaza Descopera.ro

Bolile cronice degenerative precum Alzheimer sunt asociate cu peste 70% din decesele de la nivel global. De asemenea, stresul oxidativ, acidoza metabolica cronica si radicalii liberi din corp joaca un rol important in procesul de imbatranire.

Pentru prevenirea bolilor cronice degenerative este nevoie de o combinatie de antioxidanti.

Rezultatele studiului au aratat ca antioxidantii reactioneaza cu radicalii liberi din corp, acestia devenind in cele din urma inofensivi.

Dr. Gerald Veurink a analizat o varietate de antioxidanti. Astfel, a descoperit care dintre acestia pot fi cei mai eficienti pentru protejarea neuronilor din sistemul nervos al corpului.

Cercetatorul a descoperit ca fitonutrientul carotenoida, precum si antioxidentati ca vitamina C si E, in concentrantii mari, au fost cele mai eficiente in reducerea riscului aparitiei bolii Alzheimer.

Dr. Veurink a spus ca, desi o dieta bogata in nutrienti ajuta la stabilizarea nivelurilor de pH din organism care provoaca stresul oxidativ, suplimentarea simultana cu un cocktail de antioxidanti a fost cea mai eficienta metoda de prevenire si gestionare a bolii cronice, potrivit MedicalXpress.

"Combinatia de antioxidanti in doze suficient de mari si o dieta bogata in nutrienti si scazuta in carbohidrati pare sa aiba cel mai puternic impact asupra pacientilor care sufera de Alzheimer", a explicat cercetatorul.

Dr. Veurink a descoperit, deasemenea, ca stresul oxidativ a putut fi gestionat mai bine cu o combinatie de antioxidanti, nu doar cu unul singur. Potrivit cercetatorului, pentru a incetini si preveni aparitia bolilor cronice este nevoie si de aplicarea unei strategii holistice in medicina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia își avertizează cetățenii să părăsească urgent Israelul: "Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi-ar putea întrerupe operaţiunile"
Australia şi-a îndemnat cetăţenii, vineri, 19 aprilie, să părăsească Israelul şi teritoriile palestiniene după ce s-au auzit explozii în Iran şi Siria, stârnind temeri legate de...
Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Tiroida este glanda care se află la gât și are rolul de a produse hormonii T3 și T4 care ajută la buna funcționare a organismului. Iodul din alimentație este folosit de tiroidă pentru...
#Alzheimer, #cercetare, #Australia, #antioxidanti, #Nutrienti, #boli, #radicali liberi, #dementa , #Australia