O baza militara cu soldati americani a fost atacata cu rachete

Vineri, 27 Decembrie 2019, ora 22:25
9625 citiri
O baza militara cu soldati americani a fost atacata cu rachete
Foto: Arhiva Hepta.ro

Mai multe rachete au fost lansate vineri asupra bazei militare din Irak K1, unde se afla forte americane si irakiene in apropierea orasului bogat in petrol Kirkuk, a anuntat armata irakiana intr-un comunicat, fara a elabora.

Nu a fost clar imediat daca exista victime, informeaza Reuters.

Fortele de securitate au gasit un lansator pentru rachete Katiusa in interiorul unui vehicul abandonat in apropierea bazei.

Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Militantii din Statul Islamic opereaza in zona si au trecut la tactici insurgente vizand daramarea guvernului de la Bagdad de cand acesta a reluat controlul asupra intregului teritoriu si a declarat victoria impotriva Statului Islamic in decembrie 2017.

Cu toate acestea, un inalt oficial militar american a declarat in aceasta luna ca atacurile grupurilor sustinute de iranieni asupra bazelor ce gazduiesc forte americane in Irak s-au amplificat si au devenit tot mai sofisticate, impingand toate partile aproape de o escaladare incontrolabila.

Avertismentul sau a intervenit la doua zile dupa ce patru rachete Katiusa au lovit o baza din apropierea aeroportului international din Bagdad, ranind cinci membri ai serviciului de elita irakian de contraterorism, cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu racheta asupra bazelor unde sunt desfasurati membri ai coalitiei conduse de SUA al carei obiectiv este de a invinge insurgentii Statului Islamic.

Baza K1, aflata la 15 km nord-vest de Kirkuk, in nordul Irakului, adaposteste forte militare americane alaturi de irakiene de la Serviciul Federal de Politie si Contraterorism, au declarat surse de securitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#baza militara Irak americani atacata, #americani baza militara Irak atacati , #Irak